صدور الکترونیکی گواهی انحصار وراثت آغاز شد

یک‌شنبه 5 مرداد 1404 - 09:21
مطالعه 1 دقیقه
صدور الکترونیکی گواهی انحصار وراثت
ثبت احوال و قوه قضاییه فرایند صدور گواهی انحصار وراثت را الکترونیکی کردند.
تبلیغات

سازمان ثبت احوال اعلام کرد که از این پس، گواهی انحصار وراثت به‌صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری یا درخواست مستقیم وراث صادر و در اختیار ذی‌نفعان قرار می‌گیرد. این فرایند جدید با همکاری قوه قضاییه و بهره‌گیری از زیرساخت‌های فناورانه اجرایی شده است.

هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور، با اعلام این خبر گفت: «این اقدام با هدف تسهیل در فرآیندهای اداری و افزایش رضایت عمومی شهروندان انجام شده و گامی مهم در راستای هوشمندسازی خدمات دولتی است.»

بر اساس این طرح، صدور گواهی انحصار وراثت ۲۰ روز پس از ثبت رسمی فوت متوفی به‌صورت خودکار آغاز می‌شود و از طریق سامانه verasat.ncr.ir به اطلاع وراث و ذی‌نفعان می‌رسد.

این سامانه نقش درگاه رسمی ابلاغ گواهی را ایفا می‌کند و نیاز به مراجعه حضوری یا ثبت درخواست اولیه از سوی خانواده متوفی را حذف کرده است.

رئیس سازمان ثبت احوال با اشاره به الزامات قانونی این طرح گفت: «بر اساس بند (ث) ماده (۱۱۳) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، این طرح باید از ۳ مرداد ۱۴۰۴ اجرایی می‌شد و اکنون مطابق با آن، گواهی انحصار وراثت توسط ثبت احوال و با همکاری قوه قضاییه صادر می‌شود.»

کارگر در ادامه توضیح داد که برای متقاضیانی که تا پیش از ۳ مرداد ۱۴۰۴ نسبت به دریافت انحصار وراثت اقدامی نکرده‌اند، امکان ثبت درخواست از طریق سامانه سهیم به نشانی sahim.sabteahval.ir فراهم شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات