چرا مشکل بیمه راننده‌های اسنپ و تپسی هنوز رفع نشده است؟

شنبه 4 مرداد 1404 - 13:04
مطالعه 3 دقیقه
اسنپ و تپسی تاکسی اینترنتی
رئیس هیئت‌مدیره انجمن رانندگان تاکسی‌های اینترنتی تاکید می‌کند که وکلای شرکت‌ها با استفاده از خلاءهای قانونی، تفسیری نادرست از قانون ارائه می‌کنند.
تبلیغات

با رشد چشمگیر خدمات حمل‌ونقل اینترنتی در ایران، حالا بیش از ۴ میلیون راننده فعال در این حوزه، چشم‌انتظار تحقق یک مطالبه قدیمی هستند: حق برخورداری از بیمه. با وجود این که در برنامه توسعه هفتم، بندی درباره امکان بیمه این رانندگان گنجانده شده، هنوز تفسیرهای متناقض از این قانون وجود دارد و ظاهرا شرکت‌های کارفرمایی در برابر اجرای قانون مقاومت می‌کنند.

امید محبی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی رانندگان تاکسی‌های اینترنتی، چندی پیش در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، صراحتاً از عملکرد برخی شرکت‌ها انتقاد کرده و گفته است:

بر اساس تحلیلی که از سوی شرکت‌های کارفرمایی انجام شده، این‌گونه القا شده که برنامه هفتم توسعه راننده را ملزم می‌کند که به‌صورت خویش‌فرما خود را بیمه کند. در حالی‌ که در قانون تأمین اجتماعی اصلاً چنین چیزی تحت عنوان بیمه خویش‌فرمایی اجباری وجود ندارد.
- امید محبی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی رانندگان تاکسی‌های اینترنتی

او افزود: «وکلای شرکت‌ها با استفاده از خلاءهای قانونی موجود، تفسیری نادرست از قانون ارائه داده‌اند. ما از نمایندگان مجلس انتظار داریم که به طور جدی به این موضوع ورود کنند و با شفاف‌سازی این بند از قانون، از تضییع حقوق رانندگان جلوگیری کنند.»

محبی تاکید می‌کند که شرکت‌های کارفرمایی از اعتبار خود استفاده می‌کنند تا از زیر بار بیمه‌ کردن رانندگان شانه خالی کنند، در حالی که سود کلانی از محل کمیسیون‌های دریافتی دارند.

این مقام صنفی می‌گوید تفاهم‌نامه‌های مربوطه از سوی وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی تدوین و ابلاغ شده، اما شرکت‌های بزرگ پلتفرمی از پذیرش آن سر باز می‌زنند. به گفته او، اکنون زمان آن رسیده است که مجلس با تفسیر دقیق از قانون و نظارت قوی، وارد عمل شود:

«ما نامه‌ای به کمیسیون اصل ۹۰ ارسال کرده‌ایم و از نمایندگان مجلس تقاضا داریم تا به‌صورت جدی پیگیر این موضوع باشند.»

بیمه رانندگان یک ضرورت است، نه امتیاز

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی رانندگان تاکسی‌های اینترنتی با اشاره به خطرات نبود بیمه برای رانندگان تاکسی‌های آنلاین گفت: «اگر به هر دلیلی موتورسیکلت یا خودروی آن‌ها آسیب ببیند، باید از پوشش درمانی برخوردار باشند. این بیمه یک ضرورت است، نه امتیاز.»

او با نگاهی انتقادی ادامه می‌دهد که کشور از نظر زیرساختی در مسیر هوشمندسازی به‌سرعت پیش می‌رود، اما قانون‌گذاری با این سرعت همراه نشده است: «ما در کشوری هستیم که سرعت بالایی در هوشمندسازی دارد، ولی قوانین متناسب با آن تدوین نشده است.»

محبی در ادامه تأکید کرد که اکنون وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی تفاهم‌نامه‌های مربوطه را تهیه و ابلاغ کرده‌اند، اما شرکت‌های کارفرمایی از پذیرش آن امتناع می‌کنند و از خلأهای قانونی سوءاستفاده می‌کنند.

کپی لینک

بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی در دست پیگیری است

در همین حال، احمد میدری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، در گفت‌وگو با تسنیم از تلاش دولت برای سامان‌دهی وضعیت بیمه‌ای این قشر خبر داد:

نشست‌های مختلفی با سکوهای اینترنتی برگزار کرده‌ایم و موضوع دنبال می‌شود. این مسئله، در آیین‌نامه‌ی مربوطه دیده شده و در حال پیگیری است.
- احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طرح‌هایی نیز در مجلس برای تأمین منابع مالی پایدار این برنامه در حال بررسی است. میدری همچنین تاکید کرد که وزارت کار در پی ایجاد زیرساختی برای بیمه کامیون‌داران است و توضیح داد:

«در مجلس شورای اسلامی طرحی با فوریت وجود دارد که در بارنامه کامیون‌داران پنج درصد اخذ شود و بیمه این افراد را تکمیل کنیم. ما این مسئله را دنبال می‌کنیم.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات