۷ توصیه برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا در فصل گرما

روز گذشته اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام کرد که ورود گرد و غبار از کانونهای داخلی و فرا استانی از عصر روز دوشنبه ۱۶ تیر ماه تا پایان روز پنج شنبه ۱۹ تیر ماه در آسمان استان تهران موجب کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی و افزایش غلظت ذرات معلق میشود که این امر میتواند سلامتی تهرانیها را تحت تاثیر قرار دهد و از این رو رعایت نکات لازم برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا به ویژه برای گروههای پرخطر ضروری است.
رضا ایلخانی، مختصص طب سنتی در گفتوگو با میزان ضمن اشاره به اینکه توصیههایی برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا وجود دارد که به ۲ دسته پرهیزها و توصیهها تقسیم میشود، گفت: از جمله پرهیزها خودداری از فعالیتهای بدنی سنگین است. داشتنهای فعالیتهای شدید بدنی در شرایط آلودگی هوا به ویژه برای کودکان، سالمندان و مادران باردار مضر است.
عدم استفاده از مواد غذایی غلیظ( فستفود و سرخ کردنیها)
وی با بیان اینکه دومین پرهیز، عدم استفاده از مواد غذایی غلیظ مثل پیتزا، لازانیا، سوسیس، کالباس، انواع سرخکردنیها و هر غذایی با گوشت گاو و گوساله است، ادامه داد: سومین پرهیز خودداری از مصرف مواد غذایی است که سبب ایجاد یبوست و عدم کارکرد درست دستگاه گوارش میشود. یبوست به ویژه در هوای آلوده با ضرر بیشتری همراه است و از این رو توصیه میشود از مصرف مواد غذایی که سبب یبوست میشود، پرهیز شود.
افزایش مصرف مایعات
این متخصص طب سنتی در رابطه با توصیههایی برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا بیان کرد: از جمله مهمترین توصیهها برای در امان ماندن از مضرات آلودگی هوا افزایش مصرف مایعات است. در حال حاضر که علاوه بر آلودگی هوا با گرمای هوا نیز مواجه هستیم مایعات بدنمان از راههای مختلفی دفع میشود که یکی از آنها تعریق است، از این رو لازم است مصرف مایعات افزایش پیدا کند.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه توصیه میشود آب به صورت جوشیده مصرف شود یعنی یک تا ۲ دقیقه جوشیده شود سپس هنگامی که به دمای محیط رسید در یخچال گذاشته شود و به صورت خنک مورد استفاده قرار گیرد، افزود: همچنین مصرف شربتهایی نظیر شربت لیمو ترش، شربت سکنجبین، ماءالشعیر طبی و دوغ، نوشیدنیهای مناسبی برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا به ویژه برای افرادی که گرم مزاج هستند، محسوب میشوند. ماءالشعیر طبی به این صورت درست میشود که برای مثال ۲۰۰ گرم جو به همراه ۲۰ برابر آب با شعله ملایم جوشانده شود تا رنگش به رنگ ماءالشعیر شود سپس از صافی رد شود.
استشمام رایحههای خوش
ایلخانی ضمن بیان اینکه برای افراد سرد مزاج نیز مصرف شربت نعناع و شربت عسل آویشن که به صورت دمنوش نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد، توصیه میشود، توضیح داد: توصیه دیگر ما استشمام رایحههای خوش نظیر بوی نعنا، بادرنجبویه، بیدمشک و بوی نارنج و به ویژه پوست نارنج است.
استفاده از از غذاهای آبکی نظیر سوپ
وی عنوان کرد: توصیه دیگر این است که افراد در شرایط آلودگی هوا بیشتر از غذاهای آبکی نظیر سوپ استفاده کنند اگر گرم مزاج هستند از سبزیهای سرد در سوپشان بریزند و چنانچه سرد مزاجند از سبزیهای گرم در سوپشان استفاده کنند.
خوردن و بوییدن سرکه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: توصیه میشود به اندازه یک قاشق چای خوری تا یک قاشق مرباخوری پس از پایان غذا از سرکه استفاده شود. همچنین بو کردن سرکه نیز میتواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد.
انتهای پیام/