توصیه مهم به سرمایه‌گذاران در شرایط بحرانی/ این نمادها را بخرید

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تأثیر ریسک‌های سیستماتیک و شرایط جنگی که باعث ناپایداری و خروج سرمایه‌گذاران از بازار شده است، بر تحلیل بنیادی به عنوان راهبرد کلیدی در شرایط پرنوسان کنونی تاکید کرد.

احسان رضاپور کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با صدای بورس با اشاره به ریسک‌های سیستماتیک و شرایط جنگی و امنیتی کشور به عنوان مهم‌ترین دلیل متزلزل شدن ثبات بازار سرمایه، گفت: طبیعی است که وقوع چنین شرایطی، گروهی از سرمایه‌گذاران را از بازار دور کند و خریدها به زمان پیدایش وضعیت با ثبات‌تر و چشم انداز روشن‌تر موکول شوند.

وی ادامه داد: گروهی از افراد حاضر در بازار سرمایه و سرمایه‌گذارانی که ریسک گریزتر هستند یا نگاه کوتاه‌مدتی دارند، به واسطه شرایط هیجانی و نیازی که به نقدینگی دارند و سایر فرصت های سرمایه‌گذاری که ممکن است جذابیت بیشتری داشته باشند، تصمیم به خروج از بازار را می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه شرکت های حقوقی، سهامداران عمده و سرمایه‌گذاران نهادی حاکمیتی دیدگاه‌های بلندمدت‌تر دارند، گفت: در شرایطی که ثبات بازار سرمایه کاهش پیدا می‌کند، با توجه به شناوری کمی که در بازار سرمایه وجود دارد ریسک این شرکت‌ها افزایش پیدا نمی‌کند و بهای تمام شده و منافع آن‌ها تحت تاثیر منفی قرار نمی‌گیرد. بنابراین طبیعی است که این شرکت‌ها به عنوان حامی، نقش فعال تری سمت خریداران در بازار سرمایه بازی کنند.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این موضوع باعث شد که در روزهای پایانی هفته گذشته، توام با افت قیمتی سهام شرکت‌ها، شاهد افزایش ورود منابع از سمت سرمایه‌گذاران در بازار باشیم که تا حد زیادی به ثبات گروه زیادی از نمادها منجر شد.

رضاپور با اشاره به پابرجا بودن احتمال افزایش تنش‌ها گفت: تا زمانی که سایه تهدید امنیتی و نظامی بر کشور وجود داشته باشد، طبیعی است که سرمایه‌گذاران حد بالایی از احتیاط را مدنظر قرار دهند و با به تاخیر انداختن خریدهای خود، به سمت گزینه های سرمایه‌گذاری با امنیت بیشتر تمایل پیدا کنند.

وی با استناد بر گزارشات سه ماهه شرکت ها، گفت: ۱۰ درصد از نمادهای بورسی که تاکنون افشای گزارش انجام داده‌اند، نسبت به سال گذشته،رشد بالای ۷۰ درصدی در درآمدهای خود داشته‌اند. بنابریان بازار شامل نمادهایی است که از نظر بنیادی شرایط بهتری دارند و می‌توانند چشم انداز جذاب‌تری داشته باشند.

وی ادامه داد: در مقابل، ۱۰ درصد از نمادهای موجود در بازار، رشدی کمتر از ۳۰ درصد را در درآمدهای خود تجربه کرده‌اند و نتوانسته‌اند از تورم پیشی بگیرند. طبیعی است که این نمادها نتوانند رضایت سرمایه‌گذاران و تحلیلگران بنیادی بازار را به خود جلب کنند و حتی در صورت بهبود بازار، سرمایه‌گذاران اقبالی به این نمادها نداشته باشند.

کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاران باید به گزارشات بنیادی شرکت‌ها اهمیت بیشتری قائل باشند، گفت: اگر ریسک‌های موجود در بازار، ادامه داشته باشند، نمادهایی که رشد بالایی در درآمد خود تجربه کرده‌اند، نقد شوندگی بهتری خواهند داشت و چنانچه فرصت فروش فراهم نشود این نمادها می‌توانند به واسطه سودآوری و تقسیم سودی که از طریق مجمع صورت می‌گیرد، همچنان بازدهی مطلوبی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند.

رضاپور با اشاره به عدم برگزاری مجامع گروهی از شرکت‌ها به واسطه شرایطی که بر کشور حاکم بود، گفت: بازگشایی نمادها بعد از تقسیم سود و برگزاری مجامع، می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذابیت داشته باشد و P/E و P/S بازار را اصلاح کند. با فروکش کردن التهابات در فضای اقتصادی و امنیتی و کشور، چنانچه نمادی وضعیت با ثباتی در حوزه فروش و درآمدها داشته باشد، می‌تواند بیشتر از سایر نمادها مورد توجه قرار گیرد.

وی با توصیه به سرمایه‌گذاران و تاکید بر مدنظر قرار دادن فاکتورهای بنیادی، گفت: نمادهایی ریزش قابل توجهی را تجربه کرده‌ و به محدوده‌های قیمتی جذابی رسیده‌اند. اما سرمایه گذاران باید ارزش‌های ذاتی نمادها، وضعیت ثبات و چشم انداز سودآوری شرکت‌ها را مد نظر قرار دهند و به رفتار سهامداران عمده توجه داشته باشند.

خبرنگار: لیلا عبدالهی

کد خبر 528596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =