مغز انسان حتی در پیری هم نورون‌های جدید تولید می‌کند

دانشمندان برای نخستین بار موفق شدند سلول‌های بنیادی عصبی فعال را در مغز بزرگسالان شناسایی کنند؛ کشفی که می‌تواند امید تازه‌ای برای درمان بیماری‌های عصبی، بهبود حافظه و یادگیری در سنین بالا باشد.

به گزارش گروه جامعه ایسکانیوز؛ محققان موسسه کارولینسکا در سوئد توانسته‌اند ثابت کنند که مغز انسان حتی در دوران پیری هم به تولید نورون‌های جدید ادامه می‌دهد. این مطالعه نشان می‌دهد که سلول‌های بنیادی عصبی در ناحیه هیپوکامپ که بخشی از مغز هستند که مسئول یادگیری، حافظه و تنظیم احساسات به شمار می‌روند، همچنان در حال تقسیم و رشد هستند.

به نقل از آی‌ای، برخلاف باور قدیمی که مغز بزرگسالان را ساختاری ثابت و بدون توانایی تولید سلول‌های جدید می‌دانست، یافته‌های جدید نه ‌تنها حضور این سلول‌ها را اثبات کرده، بلکه مراحل مختلف رشد آن‌ها از حالت بنیادی تا نورون‌های نابالغ را هم شناسایی کرده است.

پژوهشگران با استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌ای چون تعیین توالی آران‌ای هسته‌ای و ابزارهای تصویربرداری مکانی مانند RNAscope، نشان دادند که این فرآیند در بخشی از هیپوکامپ به‌نام دنتیت گایروس انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کابوس‌ دیدن احتمال مرگ زودرس را ۳ برابر افزایش می‌دهد

نکته جالب‌تر اینکه تعداد این سلول‌ها در افراد مختلف متفاوت است؛ برخی افراد در بزرگسالی هم دارای سلول‌های بنیادی فعال فراوانی هستند، در حالی که برخی دیگر کمتر از آن بهره‌مندند. این تفاوت می‌تواند سرنخ‌هایی مهم درباره عوامل موثر در سلامت شناختی و روانی به دانشمندان بدهد.

این کشف می‌تواند با تحریک فرآیند نورون‌زایی در نواحی خاصی از مغز مسیرهای تازه‌ای برای درمان بیماری‌های تحلیل‌ عصبی مانند آلزایمر و اختلالات روانی بگشاید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1273006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =