ایتالیا نقش راهبردی خود را در ارتباط با پیشرفتهترین جنگنده جهان تقویت میکند. جنگنده اف-۳۵ هماکنون در شهر کامری ایتالیا واقع در منطقه پیمونت تولید میشود.
گویدو کروستتو، وزیر دفاع ایتالیا روز چهارشنبه اعلام کرد که جزیره سیسیل میزبان نخستین مرکز خارجی آموزش خلبانان اف-۳۵ خواهد شد.
او گفت: «سیسیل نخستین مکان در خارج از آمریکا خواهد بود که در آن خلبانان اف-۳۵ آموزش خواهند دید؛ همانطور که ما تنها کشوری در جهان هستیم که در آن جنگندههای اف-۳۵ در کامری تولید میشوند.»
اشاره آقای کروستتو به کارخانهای در منطقه پیمونت است که در آن تولید و مونتاژ نهایی این جنگندهها برای مشتریان اروپایی انجام میشود.
او در مراسم اعطای گواهینامه به خلبانان نظامی جدید که در پایگاه هوایی دچیمومانو در جزیره ساردینیا برگزار شد، در مورد این پروژه نظامی گفت: «آینده را نمیتوان با تمرکز صرف بر مسائل دفاعی ساخت، بلکه باید حوزه دفاعی را به محرکی برای نوآوریهای اجتماعی، اقتصادی و فناوری بدل کرد. این پروژه نمونهای از این رویکرد است.»
جنگنده اف-۳۵ لایتنینگ ۲ (F-35 Lightning II) پیشرفتهترین جنگنده چندمنظوره در جهان به شمارمیآید. بیش از ۱۱۰۰ فروند از این هواپیما تا پایان سال ۲۰۲۴ تولید شدهاند که حدود هزار فروند هماکنون عملیاتی هستند. بسیاری از کشورهای همپیمان آمریکا از این جنگندهها بهرهبرداری میکنند و از این طریق برتری هوایی خود را تضمین میکنند.
آمریکا با اختلاف زیاد بزرگترین استفادهکنندهی این جنگنده است و هم اکنون حدود ۷۵۰ فروند آن را در شاخههای مختلف نظامی شامل نیروی هوایی، تفنگداران دریایی و نیروی دریایی به کار گرفته است. دولت آمریکا قصد دارد در سالهای آینده، شمار این هواپیماها را به بیش از ۲ هزار فروند افزایش دهد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
شرکای بینالمللی ایالات متحده در این پروژه شامل استرالیا، نروژ، اسرائیل و ژاپن هستند.
در اروپا، بریتانیا حدود ۴۰ فروند اف-۳۵ بی (F-35B) در اختیار دارد و قصد دارد تعداد این جنگندهها را به ۱۳۸ فروند افزایش دهد. هلند نیز ۴۶ فروند اف-۳۵ اِی (F-35A) دریافت کرده است. ایتالیا هم حدود ۳۹ فروند اف-۳۵ دارد که میان نیروی هوایی و نیروی دریایی تقسیم شدهاند.
کشورهای دیگری که از این جنگندهها بهره برداری میکنند عبارتند از کره جنوبی، دانمارک، بلژیک، فنلاند، سوئیس، لهستان، یونان، جمهوری چک، کانادا، سنگاپور و رومانی.