واکنش جامعه جهانی به نقض حقوق بشردوستانه در حملات اخیر به ایران

راضیه عالیشوندی گفت: جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلالاحمر از کشورهای مختلف جهان، از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تا کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی، آفریقایی و آسیایی با ارسال پیامهایی جداگانه، ضمن تسلیت شهادت امدادگران ایرانی، با خانوادههای داغدار ایشان، جامعه امدادگری کشور و مجموعه جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران ابراز همدردی کردند.
وی افزود: کمیته بینالمللی صلیب سرخ، فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیبسرخ و هلالاحمر و دفتر منطقهای فدراسیون در خاورمیانه و شمال آفریقا از جمله نهادهایی بودند که با ارسال پیام رسمی، این فاجعه انسانی را محکوم و از پایبندی به اصول بنیادین حقوق بینالملل بشردوستانه سخن گفتند.
عالیشوندی اضافه کرد: جمعیتهای ملی هلالاحمر کشورهای کویت، فلسطین، آذربایجان، ارمنستان، هندوستان، مصر و پاکستان و همچنین جمعیتهای ملی صلیب سرخ بریتانیا، فرانسه، آلمان، نروژ، ژاپن، چاد، کانادا و ایالات متحده آمریکا و…. از جمله دیگر نهادهایی بودند که با ادای احترام به مقام امدادگران شهید، بر ضرورت حفاظت از کارکنان امدادی و مصونیت مأموریتهای بشردوستانه در شرایط مخاصمه تأکید کردند.
معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر ادامه داد: کشورهای عضو گروه بریکس نیز با صدور بیانیهای رسمی، نگرانی عمیق خود را نسبت به این حملات و پیامدهای آن برای صلح و امنیت منطقهای و جهانی اعلام کردند. در بیانیه گروه بریکس آمده است: ما نگرانی عمیق خود را در مورد حملات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران از تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵، که نقض آشکار قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد تلقی میشود، ابراز میداریم.
بریکس بهصراحت نسبت به هرگونه حمله به زیرساختهای غیرنظامی و تأسیسات هستهای صلحآمیز هشدار داد و تأکید کرد: حفاظت از غیرنظامیان، امدادگران و زیرساختهای انسانی، باید همواره در اولویت باشد و رعایت کامل حقوق بینالملل بشردوستانه تضمین گردد.
عالیشوندی تأکید کرد: این مواضع بینالمللی، علاوه بر جنبه حقوقی و انسانی، نشاندهنده ضرورت تلاشهای هماهنگ برای صیانت از اصول بنیادین بشردوستی، بیطرفی و مصونیت امدادگران در تمام درگیریها و بحرانهاست.
انتهای پیام/