Newsletter خبرنامه Events مناسبت ها پادکست ها ویدیو Africanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پایان نشست تروئیکای اروپایی با هیات ایرانی؛ فرانسه: مشکل هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی دائمی ندارد

مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی؛ ژنو ۲۰ ژوئن ۲۰۲۵
مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی؛ ژنو ۲۰ ژوئن ۲۰۲۵ Copyright  Fabrice Coffrini/AP
Copyright Fabrice Coffrini/AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلب نظرها
هم‌رسانی این مطلب Close Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو: Copy to clipboard Copied

وزیر امور خارجه ایران روز جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) در ژنو با شماری از همتایان برجسته اروپایی خود دیدار کرد. مقام‌های اروپایی امیدوارند این دیدار فرصتی برای یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای جنگ تحمیل شده اسرائیل علیه ایران باشد.

آگهی

نشست امروز وزرای خارجه کشورهای اروپایی با هیأت ایرانی در ژنو که با هدف کاهش تنش‌ها میان ایران و اسرائیل برگزار شد پس از ساعاتی به پایان رسید.

رهبران اروپایی هم‌اکنون در حال ارائه بیانیه‌ای رسمی هستند؛ جزئیات و نکات کلیدی این بیانیه به‌زودی منتشر خواهد شد.

هسته‌ای و فراتر از آن

کایا کالاس، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت که هر دو طرف توافق کرده‌اند درباره مسائل هسته‌ای و «موضوعات گسترده‌تر» به گفتگو بپردازند.

دیوید لامی، وزیر أمور خارجه بریتانیا پس از این گفتگوهای چند ساعته اعلام کرد که اروپایی‌ها «تمایل زیادی به ادامه گفت‌وگوها و مذاکرات با ایران دارند.» وی تأکید کرد که اروپایی‌ها در مذاکرات ژنو به صراحت گفته‌اند که ایران «نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.»

یوهان وادِ‌فول، وزیر أمور خارجه آلمان نیز از «گفت‌وگوهای بسیار جدی» روز جمعه با همتای ایرانی خود خبر داد.

به ترتیب از راست به چپ: مسئول ارشد سیاست خارجی اروپا در کنار وزرای امور خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه پس از نشست ژنو
به ترتیب از راست به چپ: مسئول ارشد سیاست خارجی اروپا در کنار وزرای امور خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه پس از نشست ژنو آسوشیتدپرس

زندانیان اروپایی در ایران

وزیر امور خارجه فرانسه دقایقی بعد از دیدار با عباس عراقچی با تصریح بر شرایط ویژه شهروندان اروپایی زندانی در ایران در مورد نتایج دیدار تروئیکای اروپایی با وزیر خارجه ایران گفت که مشکل هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی دائمی ندارد.

وی گفت حربه نظامی می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را به تاخیر بیندازد اما قادر نیست آن‌را از بین ببرد. این مقام عالیرتبه فرانسوی با اشاره به تجربه موفق دیالوگ در توافق هسته‌ای، عقب‌گرد قابل توجه ۱۰ سال بعد از برجام را غیرقابل قبول توصیف کرد و آن را تهدیدی برای اروپایی‌ها دانست.

ژان نويل بارو گفت معتقد است این ابتکارعمل دیپلماتیک می‌تواند در هماهنگی با طرف آمریکایی نتایج مثبتی در بر داشته باشد. وی نقش اسرائیل و کشورهای منطقه را در به بار نشستن این ابتکار دیپلماتیک موثر ارزیابی کرد. آقای بارو تصریح کرد که عباس عراقچی مصمم بوده تا بطور خاص بحث بر سر برنامه هسته‌ای کشورش و بطور کلی در موارد دیگر را دنبال کند. بدین ترتیب ما انتظار داریم که ایران با همه طرفها از جمله آمریکایی‌ها از طریق دیالوگ برای حل بحران جاری به نتیجه برسد: مسئله ای که نه تنها برای خاورمیانه که برای اروپا حائز اهمیت است.

دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا که به همراه همتایان فرانسوی و آلمانی خود و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عباس عراقچی، دیپلمات ارشد ایرانی دیدار کرد، گفت: «در حال حاضر، روزنه‌ای دو هفته‌ای برای رسیدن به راه‌حلی دیپلماتیک وجود دارد.»

آقای لامی پس از دیدار با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا و استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور ترامپ در امور خاورمیانه، راهی ژنو خواهد شد.

دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا روز چهارشنبه و با توجه به احتمال ازسرگیری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای تهران، اعلام کرد که ظرف دو هفته آینده تصمیم خواهد گرفت که آیا ارتش ایالات متحده را مستقیما وارد جنگ می‌کند یا خیر.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

آقای لامی در این خصوص گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که به صحنه‌های تأسف‌بار در خاورمیانه پایان دهیم و از تشدید درگیری‌های منطقه‌ای که به نفع هیچ‌کس نخواهد بود، جلوگیری کنیم.»

حملات هوایی اسرائیل علیه ایران در حالی صورت گرفت که تهران و واشنگتن در حال مذاکره در خصوص برنامه هسته‌ای تهران بودند، اگرچه که آقای ترامپ می‌گوید که اسرائیل این حملات را بعد از این انجام داد که مهلت ۶۰ روزه‌ای که او برای مذاکرات تعیین کرده بود، تمام شده بود.

هماهنگی با آمریکا

یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان مدعی شد کرد که سال‌ها تلاش برای کاهش نگرانی‌ها درباره احتمال ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران موفقیت‌آمیز نبوده است، اما گفت که در حال حاضر گفتگو کردن ارزشمند است.

وی در این زمینه گفت: «ما بار دیگر متعهد هستیم که برای بازداشتن دائمی ایران از دنبال کردن چنین برنامه‌هایی بسیار جدی‌ تلاش کنیم. اگر ایران به طور جدی و شفاف آماده باشد که از این مسیر خودداری کند، آنگاه فرصت واقعی برای جلوگیری از تشدید بیشتر این درگیری وجود دارد و به همین دلیل هر گفتگویی معنادار است.»

آقای وادفول گفت که مقامات آمریکایی «نه تنها از برگزاری این مذاکرات آگاه هستند، بلکه کاملاً با انجام آنها توسط ما موافقند؛ بنابراین فکر می‌کنم ایران اکنون باید بداند که باید این مذاکرات را با جدیت و اطمینان بیشتری پیش ببرد.»

وزیر امور خارجه بریتانیا (راست)‌ و وزیر امور خارجه آلمان (چپ)
وزیر امور خارجه بریتانیا (راست)‌ و وزیر امور خارجه آلمان (چپ) آسوشیتدپرس

ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه پنج‌شنبه شب تلفنی با آقای روبیو صحبت کرد.

آسوشیتدپرس یه نقل از یک مقام دیپلماتیک فرانسوی ناشناس گزارش داد که در این گفتگوی تلفنی، آقای بارو اهداف دیدار ژنو را تشریح کرد و آقای روبیو نیز «تاکید کرد که ایالات متحده در هر زمان آماده برقراری تماس مستقیم با ایرانی‌ها است.»

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلب نظرها

مطالب مرتبط

آیا ترامپ می‌تواند به تنهایی برای ورود آمریکا به جنگ با ایران تصمیم بگیرد؟

عراقچی در واکنش به هشدار مکانیسم ماشه اروپا: از «سیاست‌ فرسوده تهدید و فشار» دست بردارید

«پول آسان و بهای سنگین» جاسوسی برای ایران؛ اسرائیل علیه اقدامات تهران کارزار تبلیغاتی به راه انداخت