یورونیوز فارسی در گفتگو با علی افشاری، تحلیلگر و فعال سیاسی ایرانی نظر او را درباره مذاکرات ایران و آمریکا و سناریوهای پیشروی ترامپ و نتانیاهو در حمله به ایران جویا شده است.
آقای افشاری با پیچیده و فریبکارانه خواندن رویکرد دولت آمریکا، مذاکرات ۶۰ روزه را تلهای را برای جمهوری اسلامی دانست، نه به این معنا که علی خامنهای از آن بیاطلاع بوده است، بلکه او نیز آن را فرصتی برای وقتگذرانی و عبور از این تنش درنظر می گرفته است، چرا که رهبر ایران نیز اراده جدی برای توافق نداشت.
او معتقد است که حمله اسرائیل به ایران در هماهنگی کامل و با چراغ سبز آمریکا صورت گرفته است و تصمیم به آن نتیجه چندماه و یکسال نبوده بلکه نیازمند آمادگی و سرمایه گذاری بلند مدت حداقل ۱۵ ساله داشته است.
علی افشاری در ادامه این جنگ را به اقدامات جمهوری اسلامی و برنتافتن آن بر غنیسازی تقلیل نمیدهد، چرا که نفوذ عظیمی در نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی ایران رخ داده است و معتقد است که همه اینها نمیتواند تنها برای محدودسازی غنیسازی باشد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
او در ادامه سناریوهای پیشروی آمریکا را به ۴ دسته تقسیم کرده و میگوید: «در وهله اول مشخص است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تعطیلی غنیسازی اورانیوم و تعدیل برنامه موشکی جمهوری اسلامی را میخواهد که با کمک اسرائیل به عنوان یک متغیر وابسته میتوان انهدام فردو را نیز درنظر گرفت.»
گام دوم از دید این فعال سیاسی «ورود مستقیم آمریکا به جنگ و نابودی کامل تاسیسات اتمی و موشکی ایران» خواهد بود. به اعتقاد آقای افشاری «در سناریو و گام سوم ترور آیتالله خامنهای، رهبر ایران را میتوان درنظر گرفت، تا بدین ترتیب بیثباتی را بالا ببرد. »
وی سناریوی چهارم را مجموعه ای از سناریوهای گفته شده به عنوان مراحل مختلف سیاست آمریکا دانسته که در نهایت با نیروهای میدانی و نفوذی تربیت شده و تلاش برای استفاده از ارتش خود را به عنوان برنده در افکار عمومی مردم جا بیاندازد. او در آخر همه سناریوها به ویژه سناریوی آخر را فارغ از چالش ندانست.