NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
FlipboardInstagramLinkedinTelegram
آگهی

برنامه‌ریزی برای تعطیلات؛ کجا و چگونه بیشتر در معرض کلاهبرداری قرار می‌گیریم؟

گردشگری و خطرات مرتبط با کلاه‌برداری (عکس تزئینی)
گردشگری و خطرات مرتبط با کلاه‌برداری (عکس تزئینی) Copyright Euronews
Copyright Euronews
نگارش از Alessio Dell'Anna & یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

صنعت گردشگری یکی از بخش‌هایی است که بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر کلاهبرداری متحمل می‌شود. پژوهش‌های جدید، رایج‌ترین شیوه‌های کلاهبرداری در برخی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری جهان را آشکار کرده‌اند.

آگهی

آیا قصد دارید تابستان به بارسلونا سفر کنید؟ برای این کار حتماً به سراغ یک آژانس مسافرتی معتبر بروید. برنامه‌تان سفر به لندن است؟ مراقب اجاره خودروهای جعلی باشید.

بر اساس یافته‌ها، خطر گرفتار شدن در دام کلاهبرداران در مقاصد پرطرفدار گردشگری معمولا در فصل‌های اوج سفر تا ۲۸ درصد افزایش می‌یابد.

برخی نمونه‌های رایج این کلاهبرداری‌ها شامل عکس‌های جعلی از مقصد، لینک‌های نامعتبر و پیشنهادهای ساختگی و فریبنده است.

طبق گزارش مؤسسه اقتصادی مسترکارت، آژانس‌های مسافرتی در صدر فهرست آسیب‌پذیرترین بخش‌ها قرار دارند؛ به نحوی که نرخ کلاهبرداری در این حوزه چهار برابر میانگین جهانی است.

کلاهبرداران اغلب شرکت‌های گردشگری جعلی راه‌اندازی می‌کنند و با ارائه پیشنهادهای وسوسه‌انگیز برای گشت‌وگذار، تورهای همراه با راهنما یا تجربه‌های به‌ظاهر انحصاری، آن هم با قیمت‌هایی غیرعادی پایین، مشتریان را جذب می‌کنند. اما پس از انجام تراکنش، یا این خدمات اصلاً ارائه نمی‌شوند یا چیزی کاملاً متفاوت از آنچه وعده داده شده تحویل داده می‌شود.

بیشترین خطر کلاهبرداری در کنکون، هانوی، داکا و بانکوک

این گزارش با بررسی حدود ۲۰ شهر مختلف، مناطقی را که بیشترین خطر کلاهبرداری در آن‌ها وجود دارد، شناسایی کرده است.

به‌طور کلی، کمترین میزان کلاهبرداری‌های مرتبط با سفر در شهرهایی مانند سان‌فرانسیسکو، دوبلین، سئول، بوداپست و ادینبرو گزارش شده است. در مقابل، بالاترین نرخ‌ها در کنکون، هانوی، داکا و بانکوک ثبت شده‌اند.

اما در این شهرها، گردشگران بیشتر چگونه به دام می‌افتند؟

در هنگ‌کنگ (۷۰ درصد)، دهلی (۶۴ درصد)، بارسلونا (۶۴ درصد) و کنکون (۴۸ درصد)، بیشترین نوع کلاهبرداری‌ها مربوط به آژانس‌های مسافرتی است.

کلاهبرداری در اجاره تاکسی و خودرو؛ جاکارتا، بانکوک، استانبول و لندن در صدر

اجاره تاکسی و خودرو نیز از خطر کلاهبرداری در امان نیستند. گردشگران ممکن است برای خدماتی که هرگز ارائه نمی‌شود پول پرداخت کنند، یا به دلیل هزینه‌های پنهان، قیمت‌های غیرواقعی یا تاکسی‌مترهای دست‌کاری‌شده، بیش از حد هزینه بپردازند.

جاکارتا (با ثبت ۶۶ درصد) بالاترین نرخ کلاهبرداری را در زمینه اجاره تاکسی و خودرو دارد؛ پس از آن بانکوک (۴۸ درصد)، استانبول (۳۹ درصد) و لندن (۳۴ درصد) قرار دارند.

کلاهبرداری غذایی؛ مشکلی جدی در لس‌آنجلس و نیویورک

کلاهبرداری‌های مرتبط با غذا نیز از جمله مشکلات رایج در سفر هستند؛ از جمله سفارش غذاهایی که هرگز تحویل داده نمی‌شوند یا هزینه‌های غیرمنصفانه‌ای که در رستوران‌ها از مشتریان دریافت می‌شود.

این نوع کلاهبرداری به‌ویژه در شهرهای آمریکایی مانند لس‌آنجلس و نیویورک رایج است؛ به‌طوری که در این دو شهر، کلاهبرداری‌های غذایی به ترتیب ۷۵ و ۶۳ درصد از کل موارد را تشکیل می‌دهند.

اقامتگاه‌های جعلی؛ خطر بالا در تایلند و ترکیه

در بخش اقامت نیز کلاهبرداران با ایجاد آگهی‌های جعلی در پلتفرم‌های اجاره تعطیلات یا وب‌سایت‌های سفر، گردشگران را به رزرو مکان‌هایی ترغیب می‌کنند که یا اصلاً وجود ندارند یا با آنچه تبلیغ شده تفاوت زیادی دارند.

گردشگرانی که قصد سفر به پوکت در تایلند یا آنتالیا در ترکیه را دارند باید بسیار محتاط باشند؛ چرا که نرخ کلاهبرداری اقامتی در این دو شهر به ترتیب ۳۹ و ۳۵ درصد از کل موارد را شامل می‌شود.

خبر خوب: رزرو پرواز و قطار همچنان امن‌ترین گزینه است

در میان تمام شهرهای بررسی‌شده، رزرو بلیت هواپیما و قطار همچنان از کم‌خطرترین بخش‌های سفر محسوب می‌شود؛ به‌طوری که نرخ کلاهبرداری در این حوزه معمولاً زیر ۱۰ درصد باقی می‌ماند.

با این حال، خطر کلاهبرداری از همان مراحل اولیه برنامه‌ریزی سفر آغاز می‌شود. تحلیل داده‌های تراکنش نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴، کلاهبرداری‌های مرتبط با برنامه‌ریزی اولیه سفر بیش از ۱۲ درصد افزایش داشته است.

کیف‌پول‌های دیجیتال؛ گامی به سوی امنیت بیشتر

معاون اجرایی خدمات اروپایی مسترکارت به یورونیوز گفت: «وب‌سایت‌های جعلی آژانس‌های مسافرتی و تورهایی که شباهت زیادی به خدمات واقعی دارند، تشخیص خطر را برای مصرف‌کنندگان دشوار می‌کنند.»

او همچنین می‌افزاید که مسترکارت قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ورود دستی اطلاعات کارت را حذف کند تا امنیت پرداخت‌ها افزایش یابد:

«کیف‌پول‌های دیجیتال که با فناوری توکنیزاسیون و ابزارهای پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی محافظت می‌شوند، نقش مهمی در ارتقای امنیت مصرف‌کنندگان ایفا می‌کنند.»

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

از پناهگاهی برای بمباران نازی‌ها تا مقر ام‌آی۶؛ تونل‌های مخفی لندن به جاذبه گردشگری تبدیل می‌شوند

گردشگری فضایی؛ رؤیایی دور یا واقعیتی نزدیک؟

تغییر در ساختار تجارت میان آمریکا و چین چه تاثیری بر اروپا می تواند داشته باشد؟