کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۷۹
انفجار در والاستریت با یک خبر ساده
در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهمترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

به گزارش تیتر کوتاه - خبرگزاری رویترز (Reuters) در بخش اقتصاد به گزارش خبرهای زیر پرداخت:
- رشد بورس آمریکا با تکیه بر آمار اشتغال و نشانههای بهبود روابط با چین
شاخصهای بورس آمریکا روز جمعه در پی انتشار آمار بهتر از انتظار اشتغال و امید به ازسرگیری گفتوگوهای تجاری با چین رشد کردند. شاخص S&P 500 برای نخستین بار از فوریه از مرز ۶۰۰۰ واحد عبور کرد، عمدتاً بهدلیل رشد سهام فناوری. گزارش اشتغال نشان داد در ماه گذشته ۱۳۹ هزار شغل جدید ایجاد شده که فراتر از پیشبینیها بود.
همزمان، خبر دیدار مقامهای آمریکایی و چینی در ۹ ژوئن به امیدها برای کاهش تنش تجاری دامن زد. شاخص داو جونز و نزدک نیز به بالاترین سطوح سهماهه رسیدند. تسلا پس از سقوط شدید روز پنجشنبه، ۳.۸ درصد رشد کرد. آمازون، آلفابت و ولز فارگو نیز در مسیر صعود قرار گرفتند. در مقابل، سهام برادکام و لولولمن با افت شدید مواجه شدند.
- خودروسازی چین وارد فاز اضطرار شد
لی شوفو، رئیس شرکت خودروسازی جیلی، روز شنبه در نشست صنعت خودرو در چونگکینگ اعلام کرد که صنعت جهانی خودرو با «مازاد ظرفیت جدی» روبهروست. او تأکید کرد جیلی هیچ برنامهای برای ساخت کارخانه جدید یا افزایش ظرفیت فعلی ندارد.
جیلی، مالک برندهایی چون جیلی اتو، زیکر و ولوو، در حالی این موضع را اتخاذ کرده که بازار خودروی چین با جنگ قیمتی شدیدی دستوپنجه نرم میکند. این رقابت فزاینده، برخی خودروسازان مانند BYD، چری و گریتوال را به توسعه تولید در خارج از کشور سوق داده است.
جیلی نیز در راستای گسترش بینالمللی، قصد دارد از تأسیسات رنو در برزیل استفاده کند و سهمی در فعالیتهای این شرکت در آمریکای لاتین بهدست آورد؛ هرچند نهادهای چینی تأیید پروژه را به تعویق انداختهاند.
- پشتپرده تغییر موضع ناگهانی چین نسبت به اروپا
وزارت بازرگانی چین اعلام کرد این کشور آماده است روند تأیید صادرات عناصر نادر خاکی به اتحادیه اروپا را تسهیل کند و تا ۵ ژوئیه نتیجه بررسی واردات براندی از اروپا را اعلام خواهد کرد. این موضع در جریان دیدار وزیر بازرگانی چین با کمیسر تجارت اتحادیه اروپا در پاریس مطرح شد.
در پی تنشهای اخیر، مذاکرات بر سر قیمتگذاری خودروهای برقی چینی وارد مرحله نهایی شده و دو طرف در حال بررسی توافق بر سر قیمت حداقلی به جای اعمال تعرفهاند.
پیشتر، چین صادرات برخی عناصر نادر را بهحالت تعلیق درآورد که صنایع جهانی را دچار اختلال کرد. همزمان، تعرفه ضددامپینگ بر براندی اروپایی تنشهای تجاری با فرانسه را افزایش داد. چین تأکید کرده برای درخواستهای معتبر مسیر سبز ایجاد خواهد کرد و بهدنبال حفظ گفتوگو با اروپا در حوزه فناوریهای پیشرفته است.
خبرگزاری اسوشیتد پرش (Associated Press) در بخش خودرو اعلام کرد:
- سهام تسلا در تله تنش سیاسی و مالیاتی
پس از سقوط ۱۵۲ میلیارد دلاری ارزش بازار تسلا در پی درگیری لفظی میان ایلان ماسک و دونالد ترامپ، سهام این شرکت روز جمعه حدود ۴ درصد رشد کرد. با این حال، کاخ سفید اعلام کرد ترامپ تمایلی به گفتوگو با ماسک ندارد و نشانهای از آشتی دیده نمیشود.
ریشه تنش، مخالفت ماسک با لایحه مالیاتی ترامپ است که حذف تدریجی مشوقهای خودروهای برقی را پیشنهاد میدهد. در واکنش، ترامپ تهدید به قطع قراردادهای دولتی با شرکتهای ماسک از جمله اسپیسایکس کرد.
کارشناسان هشدار میدهند ادامه این تنشها میتواند تسلا را در برابر ریسکهای سیاسی آسیبپذیرتر کند، بهویژه در پروژههایی چون روباتاکسیها. با وجود افت ۲۶.۹ درصدی سهام تسلا از ابتدای سال، این شرکت همچنان با نسبت قیمت به درآمد بسیار بالا معامله میشود.
نظر شما