NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
FlipboardInstagramLinkedinTelegram
آگهی

پایان آشفتگی سیاسی در «سرزمین آرامش صبحگاهی»؛ نامزد دموکرات‌ها پیروز انتخابات کره جنوبی شد

لی جه میونگ، رئیس‌جمهوری کره جنوبی
لی جه میونگ، رئیس‌جمهوری کره جنوبی Copyright AP
Copyright AP
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi & Malek Fouda
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

لی جه میونگ، نامزد حزب دموکراتیک بامداد چهارشنبه با کسب ۴۹ درصد آرا در انتخابات کره جنوبی پیروز شد. نرخ مشارکت در این انتخابات که پس از ماه‌ها آشفتگی سیاسی برگزار شد، بسیار بالا بود و ۸۰ درصد از ۴۴ میلیون نفر واجد شرایط به پای صندوق‌های رای رفتند.

آگهی

این انتخابات زودهنگام که روز سه‌شنبه برگزار شد، نقطه پایانی بر ماه‌ها بحران سیاسی در کره جنوبی است که با اعلام غافل‌گیرانه حکومت نظامی از سوی یون سوک یول، رئیس‌جمهوری محافظه‌کار و اکنون برکنار شده این کشور آغاز شد.

بنابر نتایج منتشر شده، لی جه میونگ با کسب ۴۹.۳ درصد آرا برنده انتخابات شد و کیم مون‌ سو، رقیب محافظه‌کار او با کسب ۴۱.۳ درصد آرا در جایگاه دوم ایستاد.

نظرسنجی‌ها از مدت‌ها پیش حاکی از این بود که آقای لی به علت نارضایتی گسترده مردم از محافظه‌کاران راه پیروزی همواری را در پیش دارد.

شمارش آرا
شمارش آراAhn Young-joon/Copyright 2025 The AP. All rights reserved.

آقای کیم حتی پیش از اعلام پیروزی رقیبش شکست را پذیرفت و به آقای لی تبریک گفت.

لی‌ جه میونگ پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات طی سخنرانی با اشاره به اقدامات رئيس‌جمهوری پیشین مبنی بر اعلام حکومت نظامی و آغاز آشفتگی سیاسی گفت: «نخستین مسئولیتی که شما به من سپردید مقابله با شورش و حصول اطمینان از این است که دیگر هیچ کودتای نظامی رخ نخواهد داد و قدرتی که از جانب مردم واگذار شده، هرگز برای ارعاب خود مردم استفاده نخواهد شد.»

آقای لی ۶۰ ساله قرار است برای یک دوره پنج‌ساله رئیس‌جمهوری کره جنوبی باشد. او که دوران کودکی را در فقر گذرانده و رفته‌ رفته به چهره حزب دموکراتیک تبدیل شده است، در جریان کارزار انتخاباتی گفت که با فقر و فساد مبارزه می‌کند.

اگرچه هنوز تاثیر انتخاب آقای لی بر سیاست خارجی کره جنوبی مشخص نیست، اما منتقدان او را به گرایش به چین و کره شمالی و فاصله گرفتن از آمریکا و ژاپن متهم می‌کنند. با این حال، او تاکید کرده است که اتحاد راهبردی کره جنوبی با ایالات متحده همچنان پایه و اساس سیاست خارجی این کشور باقی خواهد ماند.

هواداران حزب دموکراتیک کره
هواداران حزب دموکراتیک کرهAhn Young-joon/Copyright 2025 The AP. All rights reserved.

بزرگ‌ترین چالش‌های خارجی پیش روی آقای لی، تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و برنامه هسته‌ای در حال پیشرفت کره شمالی است. با این حال، به گفته کارشناسان، فارغ از این‌که چه کسی به ریاست‌جمهوری برسد، بعید است که در این زمینه‌ها پیشرفت بزرگی به سود سئول حاصل شود.

آقای لی از توسل به دیپلماسی عملگرایانه در سیاست خارجی خبر داده و اعلام کرده است که قصد دارد با توسعه اتحاد با آمریکا، ائتلاف سه‌جانبه سئول–واشنگتن–توکیو را تقویت کند. چنین موضعی تفاوت چندانی با دیدگاه محافظه‌کاران کره جنوبی ندارد.

آقای لی همچنین گفته است که در بهبود روابط با کره شمالی تلاش خواهد کرد. او با این حال تاکید کرده است که برگزاری نشستی با حضور رهبر کره شمالی در آینده نزدیک «بسیار دشوار» خواهد بود. چنین سخنانی حاکی از آن‌ است که نمی‌توان انتظار گام‌های بزرگی برای بهبود روابط دو کره در آینده‌ای نزدیک داشت.

لی جه میونگ
لی جه میونگLee Jin-man/Copyright 2025 The AP. All rights reserved

آقای لی با انتقادهای شدید از نهاد محافظه‌کار کشور و دعوت به ایفای نقش فعال‌تر از سوی کره جنوبی در عرصه سیاست خارجی، به شهرت رسید. چنین گفتمانی باعث شد که او به عنوان چهره اصلاح‌طلب با توانای ایجاد تغییرات بزرگ برای رفع نابرابری‌های عمیق اقتصادی شناخته شود.

با این حال منتقدان آقای لی او را عوام‌گرایی خطرناک می‌دانند که با دامن زدن به اختلافات سیاسی، به راحتی از وعده‌هایش عقب‌نشینی می‌کند.

منابع بیشتر • AP

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پلیس کره جنوبی به دفتر رئیس جمهوری پیشین و نهاد امنیتی زیر نظر او یورش برد

دادگاه قانون اساسی کره جنوبی استیضاح نخست‌وزیر را لغو کرد

تقویت حضور نظامی آمریکا در کره جنوبی؛ خواهر کیم جونگ اون تهدید به تلافی کرد