رقابت در دنیای نانومترها؛ چین به بزرگترین مرکز تراشهسازی دنیا تبدیل میشود؟
در جهان امروز، جنبههای مختلف صنعت تراشهسازی مانند فرآیند ساخت بهینهتر و ظرفیت تولید بیشتر به میدانی برای رقابت شرکتها و حتی کشورهای بزرگ تبدیل شدهاند. ظاهراً چین میخواهد در این میدان، درخشانتر از همیشه ظاهر شود.
بهگزارش ETNews و بهنقل از Yole Group، چین که اکنون در رتبهی سوم از لحاظ ظرفیت تولید تراشه قرار دارد، بهسرعت درحال افزایش ظرفیت کنونی است و میخواهد از کره جنوبی و تایوان پیشی بگیرد.
تخمین زده میشود که چین با این روند، تا سال ۲۰۳۰ به بزرگترین مرکر تراشهسازی جهان تبدیل شود؛ هرچند که این کشور هنوز از نظر فرآیند ساخت بین ۵ تا ۱۰ سال از استانداردهای جهانی عقبتر قرار دارد.
ظاهراً شرکت SMIC بهعنوان بزرگترین شرکت تراشهسازی چین، توانسته است پردازندههای ۶ نانومتری را بهتولید انبوه برساند و درحال حاضر تلاش میکند تا تولید تراشههای ۵ نانومتری را اجرایی کند.
از زمان شروع تنشهای تجاری با آمریکا، چین بهصورت ویژهای روی صنعت تراشهسازی خود سرمایهگذاری میکند و مدت زیادی باقی نمانده است تا به یک قطب جهانی در این حوزه تبدیل شود.
شواهد نشان میدهند که برخی از مهمترین بازارهای جهانی مانند اروپا به صنعت تراشهسازی چین وابسته هستند. برای مثال، خودروسازان اروپایی پس از قوانین سختگیرانهی آمریکا در قبال چین، در زنجیرهی تأمین بخش نیمههادی با مشکل مواجه شدهاند.
پیشبینی میشود چین تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد از بازار جهانی ریختهگری تراشه را بهخود اختصاص بدهد و از رهبران فعلی صنعت تراشهسازی، یعنی کره جنوبی و تایوان پیشی بگیرد. انتظار میرود چینیها در آیندهای نهچندان دور توانایی توسعهی فرآیندهای ساخت رقابتی و بهینه را هم بهدست بیاورند.
بهترین گوشیهای پوکو کدام مدلها هستند؟ در مقالهی پیش رو، بهترین مدلهای پوکو از نظر دوربین، باتری و قدرت پردازشی معرفی میشوند.
F-35، جنگندهی پیشرفتهی نسل پنجمی، توان عملیاتی چشمگیری دارد. حداکثر سرعت این جنگنده چقدر است؟
طبق گزارش ژوئن ۲۰۲۵ اسپیدتست، میانهی سرعت اینترنت ثابت و همراه افزایش یافته و رتبهی ایران در جدول میانهی سرعت اینترنت موبایل ۶ پله بهبود داشته ...
یکی از مکانیکهای آمریکایی از ۵ خودرویی میگوید که بسیار مشکلساز هستند و ارزش خرید ندارند.
تصور کنید ایرانخودرو سراغ مدل فیسلیفت خودرو پیکان میرفت؛ از هوش مصنوعی خواستیم تا چنین خودرویی را به تصویر بکشد.
ماشین جدید نیمار بیشتر به وسیلهی فیلمبرداری شباهت دارد تا خودروی واقعی؛ اما ماجرای جذابی پشت آن نهفته است.
اکتیون نام باسابقهای در صنعت خودروسازی است که حالا در قالب شاسیبلندی چشمنواز و پیشرفته راهی بازار میشود.