دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در نشست ناتو اعلام کرد که مذاکرات مربوط به آتشبس در اوکراین دشوارتر از آن چیزی است که بسیاری انتظارش را داشتند. او همچنین افزود که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه «سختگیرتر» از پیشبینیها است.
آقای ترامپ در جریان کنفرانس خبری خود در حاشیه نشست ناتو که روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن (چهارم تیر ۱۴۰۴) در شهر لاهه هلند برگزار شد، از احتمال حمله آقای پوتین به سایر کشورها پس از تهاجم تمامعیار به اوکراین سخن گفت.
آقای ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا ولادیمیر پوتین را دشمن میداند و اینکه آیا باور دارد که رهبر روسیه جاهطلبیهای سرزمینی فراتر از اوکراین دارد، گفت: «این ممکن است.»
او در ادامه افزود: «من او را فردی میدانم که بهگمانم گمراه شده است.»
تماس پوتین با ترامپ در مورد ایران
آقای ترامپ همچنین اظهار داشت که آقای پوتین با او تماس گرفته و پیشنهاد داده در حلوفصل مناقشه اخیر خاورمیانه کمک کند و بهعنوان میانجی میان آمریکا، اسرائیل و ایران ایفای نقش نماید.
او گفت: «او یک روز تماس گرفت و گفت: "میخواهی در موضوع ایران کمکت کنم؟" من پاسخ دادم: نه، تو میتوانی در موضوع روسیه به من کمک کنی.»
رئیس جمهوری آمریکا پیشتر نیز اشاره کرده بود که بهطور منظم با پوتین، بهویژه در خصوص اوکراین، در تماس است.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
او به خبرنگاران گفت: «یک چیز را میدانم: او میخواهد مسائل را حل و فصل کند. او میخواهد از این وضعیت خارج شود. این وضعیت برای او دردسرساز شده است. من گفتم: "تو کمک کن که ما با خودت به توافق برسیم" و فکر میکنم بهزودی به این نقطه خواهیم رسید.»
پایان ۲۴ ساعته جنگ یک کنایه بود
آقای ترامپ در آستانهی آغاز دومین دوره ریاستجمهوری خود، اعلام کرده بود که ظرف ۲۴ ساعت به جنگ روسیه علیه اوکراین پایان خواهد داد. با این حال، او در نشست خبری اجلاس ناتو به خبرنگاران گفت که این اظهار نظر را با کنایه گفته است.
او گفت که مذاکرات «بیشتر از آنچه که هر کسی فکر میکرد دشوار است» و همچنین افزود که «پوتین نیز سختگیرتر است».
آقای ترامپ همچنین اعلام کرد که در حاشیه اجلاس، با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین «جلسه خوبی» داشته است.
آقای ترامپ گفت که در آینده «بررسی خواهد کرد» که آیا آمریکا میتواند سامانههای پدافند هوایی پاتریوت را به اوکراین بدهد یا خیر.
در این اجلاس دو روزه در لاهه، تمامی ۳۲ عضو ناتو توافق کردند که طی ۱۰ سال آینده، هزینههای دفاعی خود را به ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.
ترامپ این توافق را «پیروزی بزرگی» برای آمریکا و غرب توصیف کرد.