خبر اولسیاسی

جهان در آستانه خطر هسته‌ای: زنگ خطر به صدا درآمده است

درپی تجاوز رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران، مرکز دیده‌بان منع تسلیحات هسته‌ای با انتشار گزارشی درباره به صدا درآمدن زنگ خطر جنگ های هسته ای هشدار داد ضمن آنکه تحلیلگران تاکید دارند جامعه بین الملل باید پیش از اینکه خیلی دیر شود، برای مقابله با خطر هسته‌ای اقدام مؤثری انجام دهد.

میدل ایست نیوز: همزمان با حملات رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته ای ایران و در حالی که تنش‌های ژئوپلیتیکی به طرز چشمگیری در حال افزایش یافته و تهدیدات و اظهارات خطرناک هسته‌ای رو به فزونی است، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با صدای بلند هشدار داد کشورها باید فورا برای حمایت از معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای که از نظر قانونی لازم‌الاجراست، اقدام کنند.

روزنامه عراقی الصباح با انتشار گزارشی با عنوان«جهان به پرتگاه هسته ای نزدیک می شود»، نوشت: هشدارها درباره خطر هسته ای در حالی صادر می شوند که به گفته کارشناسان، جهان در حال نزدیک شدن به شرایطی مشابه یا حتی خطرناک‌تر از دوران جنگ سرد است.

این منبع افزود: سازمان ملل متحد همواره پیشگام مبارزه برای جهانی عاری از سلاح هسته‌ای بوده است، اما پیشرفت در این زمینه کند بوده و تنها دلگرمی در ۸۰ سال گذشته، عدم وقوع حمله یا جنگ هسته‌ای بوده است.

با این حال، بر اساس گزارش جدید مرکز دیده‌بان منع تسلیحات هسته‌ای که توسط سازمان «کمک به مردم نروژ» و با همکاری اتحادیه دانشمندان امریکایی منتشر شده است، تعداد تسلیحات هسته‌ای آماده به کار از9 هزار و 585 سلاح در اوایل سال ۲۰۲۴ به 9هزار و 604 سلاح در اوایل سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است در حالی که این افزایش، معادل بیش از146 هزار و 500 بمب از نوع بمبی است که هیروشیما را در سال ۱۹۴۵ ویران کرد و جان بیش از ۱۴۰ هزار نفر را گرفت.

این منبع با اشاره به 9 قدرت هسته ای جهان شامل امریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس، پاکستان، هند، رژیم صهیونیستی و کره شمالی نوشت: نکته نگران‌کننده اینجاست که ۴۰ درصد از این تسلیحات مستقر شده و آماده استفاده فوری بر روی زیردریایی‌ها، موشک‌های مستقر در پایگاه‌های زمینی و بمب‌افکن‌ها هستند.

«هانس ام. کریستنسن»، مدیر پروژه اطلاعات هسته‌ای در اتحادیه دانشمندان امریکایی، تاکید کرد مسیر صعودی افزایش تسلیحات آماده به کار، با توجه به تلاش کشورها برای مدرن‌سازی زرادخانه‌های خود و در برخی موارد گسترش آنها، ادامه خواهد یافت، مگر اینکه جهش واقعی در تلاش‌های کنترل و خلع سلاح حاصل شود.

جاناتان گرانوف، رئیس موسسه امنیت جهانی، نیز تاکید کرده است، توسعه توانایی‌های کمی و کیفی زرادخانه‌های هسته‌ای کشورهای دارای این سلاح‌ها، تضاد در مفهوم بازدارندگی هسته‌ای را به نمایش می‌گذارد به طوری که هر چه این سلاح‌ها پیشرفته‌تر، دقیق‌تر و قدرتمندتر می‌شوند، بازده امنیتی آنها کاهش می‌یابد.

وی هشدار داد: حتی کاهش قدرت تخریبی این سلاح‌ها در برخی موارد می‌تواند احتمال استفاده از آنها را افزایش داده و محدودیت‌های منع استفاده را از بین ببرد، که این امر درها را به روی خطراتی باز می‌کند که شاید حتی برای دیدن نتایج آن زنده نمانیم.

این در حالی است که آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در سخنرانی خود به مناسبت روز جهانی خلع سلاح و عدم اشاعه تاکید کرد: آینده بشریت در گرو سرمایه‌گذاری مناسب در سازوکارهای صلح و نه سازوکارهای جنگ است و نسبت به افزایش تنش‌ها در نقاط مختلف جهان، رشد خطر هسته‌ای و فرسایش موانع بازدارنده هشدار داد.

منبع
الصباح

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 7 =

دکمه بازگشت به بالا