یک عضو هیأت مدیره نصر تهران نسبت به مخاطرات اتصال به استارلینک در شرایط فعلی و درگیری نظامی کشورمان با اسراییل هشدار داد.
به گزارش تکناک ، بررسی ها نشان می دهد تاکنون امکان اتصال گوشی های هوشمند کاربران در ایران به اینترنت استارلینک میسر نشده و تنها این اتصال با تجهیزات جانبی میسر است، اما سوال اینجا است که استفاده از این فناوری ارتباطی در شرایط فعلی آیا یک فرصت است یا تهدید.
به دنبال تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی به خاک کشورمان و پاسخ قاطع نیروهای مسلح ایران به تجاوز صهیونیست، ایلان ماسک با انتشار پیامی کوتاه در شبکه اجتماعی ایکس در پاسخ به دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت ماهواره ای استارلینک اعلام کرد: “The beams are on” ؛ عبارتی که به روشن بودن سیگنالهای ماهوارهای استارلینک بر فراز آسمان ایران اشاره دارد.
در همین حال، بررسی ها نشان می دهد که تاکنون امکان اتصال گوشی های هوشمند کاربران در ایران به اینترنت استارلینک میسر نشده و تنها این اتصال با تجهیزات جانبی میسر است.
به گفته مسعود شکرانی، عضو هیأت مدیره و رئیس کمیسیون تأمین تجهیزات فاوای سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، «تا کنون کسی روی گوشی خود به استارلینک متصل نشده است و تجهیزات دریافت سیگنال آن باید بهطور فیزیکی موجود باشد. ورود این تجهیزات به کشور هم تحت کنترل گمرکهاست و اگر تجهیزاتی وارد شده، قطعاً از مسیرهای غیررسمی بوده است.»
در حال حاضر، تخمین زده میشود بیش از ۳۰ هزار ترمینال استارلینک بهصورت قاچاق از مسیرهایی چون کردستان عراق، ترکیه و امارات وارد کشور شده و در بازار سیاه با قیمتی دو تا سه برابر نرخ اصلی به فروش میرسند. هزینه اشتراک این سرویس نیز بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ دلار در ماه است.
نگرانیهای امنیتی و مخاطرات فناوریهای غیربومی
شکرانی تأکید کرد که جنگ کنونی، جنگ فناوری است و گفت: «از پنجشنبه تا کنون هیچ سرباز ایرانی و اسرائیلی رودررو نشدهاند. تمام درگیریها، از ایران با فناوریهای موشکی و از سوی مقابل با سامانههای لیزری و اطلاعاتی انجام میشود. فناوری، ابزار اصلی جنگ شده است.»
شکرانی نسبت به مخاطرات فناوریهای خارجی در شرایط فعلی هشدار داد و خواستار استفاده کنترلشده از ابزارهای بومی شد؛ چراکه استفاده از استارلینک همچنان خارج از چارچوب رسمی و با مخاطرات امنیتی همراه است.منبع:سیتنا