هزاران نفر از دانشجوهای بریتانیا با هوش مصنوعی تقلب می‌کنند

یک‌شنبه 25 خرداد 1404 - 18:30
مطالعه 1 دقیقه
چت جی پی رنگی در لپ تاپ - Chat GPT
استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها رشد چشمگیری کرده؛ اما پشت این محبوبیت حقیقتی نه‌چندان خوشایند پنهان است.
تبلیغات

در سال تحصیلی اخیر بیش از ۷ هزار مورد تقلب با استفاده از ابزارهایی مانند ChatGPT در دانشگاه‌های بریتانیا ثبت شده که در مقایسه با سال گذشته جهش چشمگیری کرده است. این عدد به‌معنای ۵٫۱ مورد تقلب به‌ازای هر ۱,۰۰۰ نفر دانشجو است و کارشناسان معتقدند آمار واقعی بسیار بیشتر از آمار رسمی است.

به گزارش گاردین، با گسترش هوش مصنوعی موارد سرقت ادبی سنتی کاهش یافته‌اند. این یعنی دانشجویان کمتر از گذشته به کپی مستقیم مطالب روی آورده‌اند و به‌جای آن از ابزارهای هوش مصنوعی برای تولید محتوا یا بازنویسی متون استفاده می‌کنند. برخی دانشگاه‌ها هنوز تخلف با هوش مصنوعی را جداگانه ثبت نمی‌کنند که نشان می‌دهد این حوزه برای آموزش عالی هنوز ناشناخته و چالش‌برانگیز است.

تشخیص تقلب با هوش مصنوعی دشوار است؛ زیرا برخلاف سرقت ادبی که می‌توان به منابع اصلی استناد کرد، اثبات تولید متن با هوش مصنوعی معمولاً امکان‌پذیر نیست. براساس نتایج یکی از پژوهش‌ها، در ۹۴ درصد موارد محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی بدون شناسایی از فیلترهای دانشگاهی عبور کرده است.

برخی دانشجویان اعتراف کرده‌اند که از ابزارهایی نظیر ChatGPT برای ایده‌پردازی و ساختاربندی متن‌ها استفاده می‌کنند. به گفته‌ی آن‌ها، ابزارهای هوش مصنوعی در انجام تکالیف کمک می‌کنند و برای دانشجویان دچار اختلالات یادگیری نیز بسیار مفید هستند.

درحالی‌که شرکت‌هایی مانند گوگل و OpenAI خدمات ویژه‌ای برای دانشجویان ارائه می‌دهند، کارشناسان هشدار داده‌اند که نظام آموزش عالی باید به‌جای تکیه بر آزمون‌های سنتی، بر توسعه‌ی مهارت‌های انسانی تمرکز کند؛ مهارت‌هایی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آن‌ها شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات