- توضیح معاونت حقوقی ریاستجمهوری درباره ابهامات «لایحه مقابله با محتوای خلاف واقع در فضای مجازی»
- خرمشهر ۵ ؛ اولین موشک قاره پیما ایران + عکس و ویدئو
- مقام ارشد کاخ سفید: بهدنبال تغییر نظام در ایران نیستیم
- سردار جباری: تخصص سردار سلامی در حوزه دینی و پزشکی، روحانیون و پزشکان را متحیر میکرد
- روایت صادق زیباکلام از ازدواج و جدایی دختر او با پسر احمد توکلی
- مهدی کروبی: وفاق با یک فرقه و قبیله تحقق پیدا نمیکند
- متن وصیتنامه شهید امیرعلی حاجی زاده: از ورود افراد لیبرال، غرب گرا و نوکیسه به مجلس و ریاست جمهوری جلوگیری شود
- جزئیات تازه از روابط ترامپ با جفری اپستین به روایت سیانان
- اعلام دو شرط اروپا برای به تعویق انداختن مکانیسم ماشه
- کریدور زنگزور منافع ایران را به خطر میاندازد؟ سفیر سابق ایران پاسخ داد
عراقچی: اگر آمریکا میتوانست تاسیسات هستهای ما را بمباران کند، لزومی نداشت وارد مذاکرات شود
وزیر خارجه ایران گفت: اگر ما قدرت دفاعی لازم را نداشتیم و آمریکا میتوانست تاسیسات هستهای ما را بمباران کند، لزومی نداشت وارد مذاکرات شود. اگر ما قدرت علمی نداشتیم و نمیتوانستیم در برنامه علمی خود جلو برویم دلیلی برای مذاکره با ما نبود.
به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سهشنبه و در مراسم امضای ترجمه عربی کتاب «قدرت مذاکره» در بیروت گفت: ترامپ وقتی که کار خود را در کاخ سفید شروع کرد، در اولین قدم یک یادداشت ریاست جمهوری را صادر و سیاست فشار حداکثری را در مورد ایران ابلاغ کرد؛ به این معنی که حداکثر فشار اقتصادی باید به ایران وارد شود.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: او با افزایش نیروها در پایگاه «دیگو گارسیا»، با افزایش یک ناو نظامی در منطقه، افزایش هواپیماها و جنگندهها و بمبافکنهای جدید و فشار تهدید نظامی را به فشار اقتصادی اضافه کرد و بعد در این شرایط برای رهبری ایران نامه نوشته شد و درخواست مذاکره کرد.
او تصریح کرد: کاملا روشن است که مذاکرات در چنین شرایطی نمیتواند یک مذاکرات واقعی و از موضع برابر باشد و در حقیقت به یک مذاکرات تسلیم بیشتر شبیه است.
عراقچی گفت: من در کتاب خودم تلاش کردم نشان دهم برای مذاکره شما باید قدرت داشته باشید و بدون داشتن قدرت کافی، نمیتوانید وارد هیچ مذاکرهای شوید. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران مذاکرات مستقیم را که مدنظر ترامپ بود رد کرد و گفت در شرایطی که آقای ترامپ خواهان مذاکره است، ما مذاکره نمی کنیم ولی شرایطی که خود ما تعریف میکنیم حاضر به مذاکره هستیم و این شرایط عبارت بود از مذاکرات غیرمستقیم.
وزیر خارجه ایران گفت: کشوری که وارد مذاکرات میشود باید به قدرتهای درونی خود متکی باشد؛ اگر قدرتی وجود نداشته باشد مذاکره نمیتواند فقط بر اساس حرف جلو برود؛ کشوری قدرت اقتصادی، نظامی، رسانهای و یا مجموعهای از آنها را دارد. به عنوان مثال اگر شما بخواهید اشغالگری را از سرزمین خود بیرون کنید، فقط دیپلماسی تنها کارساز نیست و باید به قدرتی مانند اقتصادی یا نظامی متکی باشد که با استفاده از آن دشمن را مجبور به خروج از خاک خود کنید. با حرف زدن نمیتوان این کار را کرد.
عراقچی با ذکر مثالی تضیح داد: اگر ما قدرت دفاعی لازم را نداشتیم و آمریکا میتوانست تاسیسات هستهای ما را بمباران کند، لزومی نداشت وارد مذاکرات شود. اگر ما قدرت علمی نداشتیم و نمیتوانستیم در برنامه علمی خود جلو برویم دلیلی برای مذاکره با ما نبود. منظور کتاب از قدرت مذاکره یعنی قدرتی که برای مذاکرهکردن لازم است.
او در ادامه گفت: معنی دیگر قدرت مذاکره یعنی قدرتی که باید مذاکرهکننده داشته باشد؛ هنر، استعداد، داشتن زبان مذاکره و همه تواناییهای یک فرد برای ذاکره در این کتاب بحث شده است. معنی سوم قدرت مذاکره این است که خود مذاکره هم میتواند قدرت تولید کند.


و این در حالی است که فرانسه از سال 1394 تاکنون به تمام تعهدات خود در مورد توافق هسته ای برجام پایبند نبوده است.