کشف سه مقبره مصری با قدمت ۳۵۰۰ سال

باستان‌شناسان سه مقبره مصری گمشده با قدمت بیش از سه هزار و ۵۰۰ سال یعنی خیلی قبل از زمان عیسی مسیح کشف کردند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ کاوش‌های جدید و قابل توجه باستان‌شناسان، سرانجام منجر به کشف سه مقبره گم‌شده از مصر باستان شد. این مقبره‌ها که «با دستان مصریان اصیل ساخته شده‌اند»، در محوطه باستانی درع ابوالنجا در کرانه باختری اقصر کشف شدند.

به گفته کارشناسان، قدمت این مقبره‌ها به دوره پادشاهی جدید و پررونق مصر - که شامل سه سلسله از ۱۵۵۰ تا ۱۰۷۰ قبل از میلاد بود - برمی‌گردد. به طرز هیجان‌انگیزی، کارشناسان حتی موفق شده‌اند نام‌ها و القاب صاحبان مقبره را از طریق کتیبه‌های کشف شده در داخل شناسایی کنند.

آنها می‌گویند که این مقبره‌ها متعلق به سه مرد بالغ است که از اعضای خانواده سلطنتی نبودند، اما نقش‌های مهمی در زندگی روزمره مصر داشتند.

جالب است بدانید که چندین اثر باستانی مصری، از جمله ابزارها و مجسمه‌های مومیایی مینیاتوری، در این مقبره‌ها یافت شده است. وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر در بیانیه‌ای که در فیس‌بوک منتشر شده، اعلام کرد که این قبرها متعلق به «دولتمردان ارشد» هستند.

Also found at the Dra' Abu al-Naga necropolis area were several ancient Egyptian artifacts

در این بیانیه آمده است: تکمیل عملیات حفاری و پاکسازی، شناخت عمیق‌تری از صاحبان این قبرها را به همراه خواهد داشت.

یکی از مقبره‌های اقصر متعلق به مردی به نام «آموم-ام-ایپت» است که قدمت آن به حدود سلسله‌های نوزدهم یا بیستم (که در مجموع به عنوان دوره رامساید شناخته می‌شوند) برمی‌گردد. به گفته کارشناسان، آموم-ام-ایپت در معبد یا ملک آمون، خدای مورد احترام مصر باستان در مورد هوا و باروری، کار می‌کرد. مقبره او عمدتاً ویران شده بود و آنچه باقی مانده بود، تصاویری از حاملان اثاثیه مراسم تشییع جنازه و یک ضیافت بود.

مقبره آموم-ام-ایپت با یک حیاط کوچک منتهی به یک ورودی و سپس یک تالار مربع شکل که به یک طاقچه ختم می‌شود، آغاز می‌شود که دیوار غربی آن تخریب شده است.

۲ مقبره دیگر به سلسله هجدهم برمی‌گردند و یکی از آنها متعلق به مردی به نام «باکی» است که به عنوان سرپرست یک سیلوی غلات (سازه‌ای که برای ذخیره مقادیر زیادی غلات استفاده می‌شد) خدمت می‌کرد.

Mummy figures were found in the three newly-uncovered graves, which 'strengthen Egypt's position on the map of global cultural tourism'

سلسله هجدهم، بخشی از دوره تاریخ مصر که به عنوان پادشاهی جدید شناخته می‌شود، با بیش از ۲۰۰ سال سلطنت - حدود ۱۵۳۹ تا ۱۲۹۲ پیش از میلاد - از جمله پررونق‌ترین سال‌های مصر باستان محسوب می‌شود.

مقبره باکی دارای حیاطی است که به ورودی اصلی مقبره منتهی می‌شود و همچنین یک حیاط راهرو مانند طولانی دیگر دارد.

به گفته کارشناسان، مقبره سوم شامل دفن فردی به نام «س» است که نقش‌های متعددی داشته است. س سرپرست معبد آمون، نویسنده و شهردار واحه‌های شمالی بود؛ منطقه‌ای حاصلخیز در بیابان که برای رشد گیاهان و زیستگاه‌های حیوانات مناسب است.

Egyptian archaeologists identified the names and titles of their owners through inscriptions found within, according to a statement by the tourism and antiquities ministry

به گفته مقامات، اگرچه جزئیات چشمگیری از کتیبه‌ها جمع‌آوری شده است، اما برای درک عمیق‌تر از صاحبان مقبره‌ها، مطالعه بیشتر حکاکی‌ها ضروری است.

این وزارتخانه این کشف را یک دستاورد علمی و باستان‌شناسی قابل توجه توصیف کرد که موقعیت مصر را روی نقشه جهانی تقویت می‌کند.

درا ابوالنجا یکی از مناطقی است که آماده است تا گردشگری فرهنگی را به میزان قابل توجهی تقویت کند و بازدیدکنندگان بیشتری را با علاقه به میراث غنی مصر جذب کند.

با وجود مدت زمان طولانی که بناهای تاریخی وجود داشته‌اند، هنوز هم به طور مداوم در مصر کشف می‌شوند. اوایل امسال، کارشناسان از کشف مقبره پادشاه توتمس دوم، فرعون هجدهمین سلسله مصر که تقریباً سه هزار و ۵۰۰ سال پیش زندگی و حکومت می‌کرد، خبر دادند.

مجموعه‌ای از سرنخ‌های ظریف که باستان‌شناسان را به تأیید محل استراحت او، پادشاه توتمس دوم، سوق داد، «یک راز بزرگ مصر باستان» را حل کرد. به طور مثال، در ژانویه، مصر چندین کشف در نزدیکی شهر مشهور اقصر انجام داد، از جمله مقبره‌های سنگی باستانی و گودال‌های دفن با قدمت سه هزار و ۶۰۰ سال که در گذرگاه معبد تدفینی ملکه حتشپسوت در دیر البحری در کرانه باختری رود نیل کشف شدند.

گفته می‌شود که این شهر باستانی مصر احتمالا توسط پدر توت‌عنخ‌آمون ساخته شده باشد.

و اواخر سال گذشته، باستان‌شناسان مصری و آمریکایی یک مقبره باستانی با ۱۱ دفن مهر و موم شده در نزدیکی اقصر را کاوش کردند. این مقبره که مربوط به دوران پادشاهی میانه است، در گورستان عساسیف جنوبی، در کنار معبد حتشپسوت، پیدا شد.

کاوش مشترک مصری-آمریکایی تابوت‌هایی برای مردان، زنان و کودکان پیدا کرد که نشان می‌دهد این یک مقبره خانوادگی بوده که برای چندین نسل مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

دره پادشاهان مصر کجاست؟

The majority of the pharaohs of the 18th to 20th dynasties, who ruled from 1550 to 1069 BC, rested in the tombs which were cut into the local rock. Pictured are statues of goddesses at the site

دره پادشاهان در مصر علیا یکی از جاذبه‌های اصلی گردشگری این کشور و محل دفن معروف بسیاری از فراعنه متوفی است. این دره در نزدیکی شهر باستانی اقصر در سواحل رودخانه نیل در شرق مصر - ۳۰۰ مایل (۵۰۰ کیلومتر) دورتر از اهرام جیزه، نزدیک قاهره - واقع شده است.

اکثر فراعنه سلسله‌های هجدهم تا بیستم، که از ۱۵۵۰ تا ۱۰۶۹ پیش از میلاد حکومت می‌کردند، در مقبره‌هایی که در صخره‌های محلی کنده شده بودند، آرمیده بودند. مقبره‌های سلطنتی با نقاشی‌هایی از اساطیر مصر تزئین شده‌اند و سرنخ‌هایی در مورد باورها و آیین‌های تدفین آن دوره ارائه می‌دهند. تقریباً همه مقبره‌ها قرن‌ها پیش باز و غارت شده‌اند، اما این مکان‌ها هنوز تصویری از ثروت و قدرت فراعنه ارائه می‌دهند.

مشهورترین فرعون در این مکان، توت‌عنخ‌آمون است که مقبره او در سال ۱۹۲۲ کشف شد. در این مقبره، تزئینات اصلی تصاویر مقدس از جمله کتاب دروازه‌ها یا کتاب غارها که تا به امروز حفظ شده‌اند، وجود دارد. اینها از جمله مهم‌ترین متون تدفین یافت شده روی دیوارهای مقبره‌های مصر باستان هستند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1269773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =