دو سناریوی سودآوری رپویا

عرضه اولیه سهام شرکت پویا با نماد رپویا امروز در بازار نوآفرین فرابورس ایران انجام شد.

به گزارش صدای بورس، عرضه اولیه سهام شرکت پویا با نماد رپویا امروز در بازار نوآفرین فرابورس ایران انجام شد. این چهارمین عرضه اولیه سال ۱۴۰۴ است که در دو مرحله مجزا برگزار می‌شود.

در ارزشگذاری انجام شده سهام رپویا دو سنایور درنظر گرفته شده است سناریوی اول با فرض عدم توافق درصد سود تقسیمی تا سال ۱۴۰۸ حدود ۷۰ درصد در نظر گرفته شده و سود هر سهم سال ۱۴۰۴ حدود ۵.۰۶۶ ریال برآورد شده است. به صورت کلی ارزش برآوردی سهم در صورت عدم توافق برابر با ۳۹.۶۲۸ ریال برآورد می‌شود.

در سناریوی دوم درصورت توافق ارزشگذاری سهام رپویا به میزان ۵۹.۹۲۳ ریال تخمین زده شده است.

حامد فقرایی، کارشناس تحلیل در نشست معارفه عرضه اولیه شرکت پویا با نماد «رپویا» سرمایه فعلی شرکت را ٣٢ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: شرکت پویا در تاریخ ١۴٠٣ نزد سازمان بورس ثبت شده است که ۵٢ درصد سهام شرکت متعلق به مسعود مرتضوی است.

وی در ادامه اضافه کرد: بزرگترین موضوع بحث سامانه ارزی این شرکت است که ۴٠ درصد از منابع درآمدی شرکت مربوطه به این بخش است. در صورت توافق و بحث FATF این شرکت می‌تواند عملکرد خوبی را داشته باشد.

رشد درآمدی ۳۵ درصدی

فقرایی به ترکیب درآمد شرکت اشاره کرد و گفت: رپویا توانسته ٣٨٠ میلیارد تومان درآمد برای سال ١۴٠۴ پیش بینی کند که در صورت توافق و اضافه شدن یک بانک به مشتریان این شرکت، می‌توان انتظار رشد درآمدی بین ٣٠ تا ٣۵ درصد داشت.

کارشناس تحلیل در ادامه تصریح کرد: در تحلیل ساختار درآمدی شرکت، نیمی از درآمد شرکت از خدمات پشتیبانی و نیمی از فروش و توسعه نرم افزاریی است. باید به این نکته توجه داشت که مبلغ قراردادهای شرکت براساس تورم و افزایش ناشی از توسعه افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: توافق و FATF می توانند به رشد قابل توجه درآمدی شرکت در بخش سامانه های ارزی ( ۴۰ درصد سبد درآمدی شرکت ) منجر شوند.

برآورد سود و زبان

کارشناس تحلیل در ادامه به برآورد سود و زبان شرکت پرداخت و گفت: نرخ حقوق و دستمزد کارکنان شرکت، تاکنون بر اساس قواعد قانون کار بوده است؛ اما جهت پیش‌بینی و در راستای حفظ نیروی انسانی افزایش ۲ درصدی نسبت به تورم و قانون کار در نظر گرفته شده است.

فقرایی با تاکید بر اینکه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینه‌ها، قابلیت انتقال به دارایی سرمایه‌ای را دارد، افزود: سالانه حدود ۱.۵ درصد به عنوان هزینه ترویج استفاده از خدمات شرکت لحاظ شده است.

به گفته وی سالانه حدود ۴.۵ درصد درآمد فروش به عنوان سود سپرده سرمایه‌گذاری مورد پیش‌بینی قرار گرفته است. همچنین خدمات شرکت از نوع دانش‌بنیان بوده لذا نرخ مالیات مؤثر برابر با ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است.

کارشناس تحلیل در خصوص ارشگذاری سهام رپویا در صورت توافق و عدم توافق در مذاکرات گفت: در ارزشگذاری انجام شده سهام رپویا با فرض عدم توافق درصد سود تقسیمی تا سال ۱۴۰۸ حدود ۷۰ درصد در نظر گرفته شده و سود هر سهم سال ۱۴۰۴ حدود ۵.۰۶۶ ریال برآورد شده است. به صورت کلی ارزش برآوردی سهم در صورت عدم توافق برابر با ۳۹.۶۲۸ ریال برآورد می‌شود.

به گفته فقرایی اما درصورت توافق ارزشگذاری سهام رپویا به میزان ۵۹.۹۲۳ ریال تخمین زده شده است.

تقسیم سود ۷۰ درصدی

کارشناس تحلیل خاطرنشان کرد : براساس برآورد کارشناسی جمع ارزش دارایی شرکت بیش از ۱.۵ همت است که با توجه به مقدار سهام عرضه شده ، قیمت هر سهم ۴۶،۸۷۰ ریال است.

وی با اشاره به اینکه درصد تقسیم سود حدود ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است و زمان تقسیم سود ۱ ماه بعد از مجمع محاسبه شده است، گفت: با لحاظ تقسیم سود ۷۰ درصدی شرکت، پتانسیل افزایش سرمایه ۴۰۰ درصدی دارد که براساس اعلام سهامدار عمده، در دو مرحله و هر مرحله کمتر از ۲۰۰ درصد انجام خواهد شد.

برنامه های آتی رپویا

سعید سپهری، مدیرعامل شرکت پویا در نشست معارفه عرضه اولیه شرکت پویا با نماد «رپویا» در خصوص چشم انداز شرکت گفت: تداوم و گسترش کسب و کار فعلی، افزایش سهم بازار در حوزه فعالیت‌های مرتبط، ورود به حوزه طراحی و تولید محصولات غیربانکی، گسترش تولید محصولات بر پایه هوش مصنوعی و بانکداری دیجیتال، ورود به بازار شرکت های معتمد مالیاتی و حضور هر چه بیشتر در حوزه B۲C را می توان از جمله برنامه های آتی شرکت دانست.

وی در ادامه با اشاره به اینکه عملکرد شرکت پایدار و با ثبات بوده است، به پیش بینی عملکرد مالی رپویا پرداخت و افزود: انتظار می‌رود سود شرکت از ١٠٧ میلیارد تومان به ١۵٢ میلیارد تومان برسد.

میزان درآمد عملیاتی

بهناز خلجی مدیرمالی شرکت پویا در پاسخ به سوال صدای بورس مبنی براینکه آیا شرکت برنامه ای برای توسعه ارزی دارد؟ و چرا هزینه تحقیق و توسعه به سمت دارایی شرکت نمی‌رود؟ گفت: درآمدهای عملیاتی شرکت به مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان خواهد رسید. در سال‌های گذشته، تمامی این درآمد صرف هزینه‌ها شد، اما با توجه به ورود شرکت به بازار سرمایه و بهره‌مندی از استانداردهای حسابداری مربوطه، امکان انتقال حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از هزینه‌ها به عنوان دارایی نامشهود فراهم شده است.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، حدود ۵ درصد از هزینه‌ها به این شکل منتقل شد و این روند در چارچوب فعالیت‌های جاری شرکت ادامه خواهد داشت.

سعید سپهری، مدیرعامل شرکت پویا نیز در دامه تکمیل صحبت های مدیرمالی رپویا افزود: در حوزه توسعه نیز، تمرکز اصلی بر سامانه شرکت است. این سامانه به صورت مستمر و با توجه به نیازمندی‌های جدید بانک‌ها و الزامات بانک مرکزی، در حال ارتقاء و توسعه است. در حال حاضر، مذاکرات جدی با دو بانک در جریان است که علاقه‌مند به بهره‌برداری از این سامانه هستند.

وی ادامه داد: در خصوص شناسایی بخشی از هزینه‌های تحقیق و توسعه به عنوان دارایی، این اقدام در راستای استانداردهای حسابداری و متناسب با ماهیت سرمایه‌گذاری‌های فناورانه شرکت صورت گرفته است.

وضعیت قراردادهای ارزی

مرتضوی سهامدار عمده شرکت پویا نیز به وضعیت قراردادهای ارزی و موضوع FATF اشاره کرد و گفت: وضعیت قراردادهای ارزی در ایران به‌گونه‌ای است که به دلیل شرایط خاص کشور و همچنین سیاست‌ها و الزامات اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی، توسعه و تغییرات در سیستم‌های ارزی ما بسیار زیاد است. این موضوع، به یکی از منابع درآمدی نسبتاً قابل توجه شرکت تبدیل شده است.

وی ادامه داد: شرکت از سال ۱۳۷۰ که اولین سیستم ارزی اتوماتیک ایران را طراحی کرده است، تاکنون توسعه‌های گسترده‌ای داشته‌ است. در حال حاضر، این سیستم بالغ بر ۳ میلیون خط کد دارد. اگرچه زیرساخت اولیه آن همچنان حفظ شده، اما از نظر امکانات و تسهیلات ارائه‌شده، تغییرات زیادی داشته اکه عمدتاً ناشی از شرایط متغیر ارزی کشور بوده است.

سهامدار عمده شرکت پویا اضافه کرد: همان‌طور که اشاره شد، مواردی مانند تحریم‌ها و محدودیت‌های ناشی از FATF نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه بازار ارزی دارند. برخلاف تصور عمومی که تحریم‌ها را بی‌تأثیر می‌دانند، واقعیت آن است که هر دو این عوامل تأثیر قابل توجهی بر باز شدن یا محدود شدن بازارهای ارزی دارند.

مرتضوی تصریح کرد: در این میان، شرکت پویا به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار ایران، خصوصاً با همکاری با بانک‌هایی نظیر بانک ملی ایران که بزرگ‌ترین بازیگر این حوزه محسوب می‌شود، همواره در تلاش بوده تا نیازهای این بازار را پاسخ دهد و توسعه‌یافته باقی بماند.

وی در ادامه این نشست در خصوص وضعیت معافیت مالیاتی شرکت پویا نیز گفت: اگرچه شرکت از معافیت‌های مالیاتی استفاده کرده است، اما در خصوص پروژه‌هایی که برای بررسی ارسال شده‌اند تا وضعیت تأیید یا عدم تأیید آن‌ها مشخص شود، اقدامات لازم در دست انجام است.

سهامدار عمده شرکت پویا گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲، حدود ۸۰ درصد از محصولات شرکت مشمول معافیت‌های مربوط به دانش‌بنیان بودند. با این حال، در سال ۱۴۰۴ این معافیت‌ها حذف شد و در حال حاضر تنها برای حدود ۵ درصد از محصولات شرکت، معافیت مالیاتی اعمال می‌شود.

مرتضوی ابراز امیدواری کرد که در آینده با توسعه محصولات جدید و گسترش پروژه‌ها، مجوزهای لازم برای استفاده مجدد از این معافیت‌ها دریافت شود.

هدف از ورود به بورس

وی در خصوص هدف از ورود به بازار سرمایه، افزایش سرمایه و دارایی های شرکت اظهار داشت: شفافیتی که از طریق ورود به بازار سرمایه به شرکت‌ها داده می‌شود، باعث خواهدشد بتوانیم بازار خود را چه از نظر جذب سرمایه و چه از نظر توسعه گسترش دهیم. هدف ما از ورود به بازار سرمایه، تقویت بنیان‌های شرکت و توسعه و آماده‌سازی آن برای ورود به بازارهای جدید است، نه صرفاً افزایش سرمایه.

سهامدار عمده شرکت پویا ادامه داد: تجربیات به ما نشان داد که ورود به بورس می‌تواند فرآیندهای شرکت را شفاف‌تر، منطقی‌تر و قانونمندتر کند. امیدواریم که با ورود به بورس، این مسیر تسهیل شود.

افزایش سرمایه در راه است

سعید سپهری، مدیرعامل شرکت پویا در ادامه در تکمیل صحبت های سهامدار عمده گفت: در حال حاضر، شرکت دارای حدود۲۰۰ میلیارد تومان سود انباشته است. با سود سال جاری که ۱۰۷میلیارد تومان پیش‌بینی شده، پیشنهاد ما تقسیم ۷۰ درصدی سود و استفاده از باقیمانده سود انباشته در قالب دو مرحله افزایش سرمایه است. مرحله اول افزایش سرمایه در بازه‌ای بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد پیشنهاد شده است.

همچنین بهناز خلجی مدیرمالی شرکت پویا در ادامه در خصوص دارایی‌های ثابت شرکت نیز گفت: درباره دارایی‌های ثابت شرکت ملکی که در عباس آباد است در شهریور ۱۴۰۳، ارزش‌گذاری این دارایی‌ها حدود ۲۴۰ میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین، دارایی‌های نامشهود شرکت تقریبا یک همت مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. انتظار ما این است که در سال آینده، با انجام تجدید ارزیابی مجدد، این ارزش‌گذاری به‌روزرسانی شده و با رشد قابل توجهی همراه باشد.

منابع حاصل ازعرضه اولیه چه می شود؟

در ادامه این نشست مرتضوی سهامدار عمده در پاسخ به این سوال که منابع حاصل از عرضه اولیه صرف چه خواهد شد؟ گفت:شرایط این روزهای کشور به‌گونه‌ای است که برنامه‌ریزی برای آینده حتی در افق یک‌شب نیز دشوار شده است. اگر شرایط تا دو ماه آینده ثبات بیشتری پیدا کند، ما نیز می‌توانیم برای ادامه مسیر، به‌ویژه در حوزه توسعه سامانه‌های ارزی و بهره‌گیری از ابزارهای به‌روز و دقیق، به‌خصوص در زمینه هوش مصنوعی، برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم.

مشروح گزارش معرفی شرکت پویا با نماد رپویا را در اینجا بخوانید.

کد خبر 526327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =