بررسی آماری برترین مدافعان راست لیگ برتر؛ یوسفی و اسماعیلی فر بالاتر از رضاییان
برترین مدافعان راست لیگ برتر از نظر آماری بررسی گردیدهاند، نه فقط گل زده بلکه تمامی عملکردها در این آمار دخیل بودهاند.

برترین مدافعان راست لیگ برتر از نظر آماری بررسی گردیدهاند، نه فقط گل زده بلکه تمامی عملکردها در این آمار دخیل بودهاند.
به گزارش منیبان؛ لیگ برتر بیست و چهارم با قهرمانی تراکتور خاتمه یافت. تیم تبریزی در اکثر فاکتورهای هجومی و دفاعی جزو بهترینهای لیگ برتر بود، تیمهای دوم و سوم اما سپاهان و پرسپولیس بودند که تا برهههایی از فصل پابهپای تراکتور جنگیدند. در این مطلب بررسیای آماری از بهترین مدافعان راست لیگ برتر را ارائه دادیم که با حضور سه بازیکن از این سه تیم است.
باتوجه به اینکه در هفتهی اخیر داستان عدم دعوت از دانیال اسماعیلی فر به تیم ملی بحث داغ رسانهای بود، ابتدا از این پست آغاز کردیم. همچنین فرشاد فرجی نیز این روزها از باشگاه پرسپولیس جدا شده اما عملکرد او بهویژه پیش از حضور کارتال، قابل دفاع بود. همچنین درباره رامین رضاییان هم صحبتهایی درباره عدم تمدید با استقلال از سوی خودش مطرح شد.
در وهله اول ذکر این نکته حائز اهمیت است که آمار دقیق بازیکنان بهصورت اختصاصی و کامل در تمام دقایق بازی ثبت گردیده است و امتیاز فنی بازیکنان برآیند عملکردهای منفی و مثبت هر نفر است. سعی شده مهمترین فاکتورهای آماری تاثیرگذار در نمرات این بازیکنان، در جدول پایین آورده شود.
در وهله دوم باید اشاره کرد آنالیز ما صرفاً براساس گلِ زده نیست، صرف اینکه «بازیکنی که بیشتر گل زده بهترین بازیکن آن پست است» یک تفکر اشتباه است. ما تمامی فاکتورهای دفاعی و هجومی بازیکنان را بررسی کردهایم و این جدول با میانگین تمامی عملکردها محاسبه شده است. به بازیکنان لیگ برتری در هر بازی یک امتیاز فنی داده میشود که رتبهبندی پایان فصل براساس میانگین همین امتیازات است.
بهطور مثال در رابطه با رامین رضاییان، او همانقدر که در گلزنی پرتلاش بوده در فاز دفاعی ضعف داشته است و عملکردهای کمتری را ثبت کرده است. رضاییان همچنین در دفاع نابسامان استقلال در بسیاری از مواقع مقصر گل یا موثر در گل خورده تلقی شده و به همین دلیل امتیاز فنی او کاهش داشته است. همچنین از نگاه ما، گل از روی نقطه پنالتی ارزش کمتری از گل در جریان بازی دارد و این در حالی است که گل های رضاییان عمدتاٌ از روی نقطه پنالتی بودهاند.
توجه داشته باشید که فاکتور پاس کلیدی در جدول، میانگین پاسهای کلیدی و موثر است، پاس موثر بهطور ساده زمینهساز پاسِ گل یا پاس موقعیتساز است درحالیکه پاس کلیدی معمولاً به زمینهسازی برای موقعیت خطرناک و یا گل اتلاق میشود، همچنین دفع توپ و تکل درجات مختلفی دارند اما در اینجا هرنوع دفع توپ و تکل باهم آورده شده است.
همچنین این نکته را باید ذکر کرد که فرشاد فرجی 20 بازی قابل سنجش داشته و در دو بازی نیز باتوجه به حضور در دقایقی کمتر از 15 دقیقه، امتیازی برای او در نظر گرفته نشده است. اینگونه امتیاز میانگین او براساس حضور در همان 20 بازی است. درباره فرشاد هم میتوان گفت او برخلاف رامین، در فاز دفاعی بسیار پرتلاش ظاهر شد.
درضمن این برترینها میان مدافعان راستی صورت گرفته که حداقل 20 بازی یعنی دو سوم از لیگ برتر را در ترکیب تیمشان حضور داشتهاند. نفر بعدی این لیست نیز امیرحسین جدی مدافع راست نیم فصل نخست ذوب آهن و نیم فصل دوم خیبر است که در صدم امتیاز، از فرجی پایینتر بود.
منبع: طرفداری