سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۸
۰ نفر

محمد درویش، کارشناس و فعال محیط زیست گفت: بازگشت وضعیت چیتگر به شرایط قابل قبول چند سال زمان می‌برد اما من روند احیای این بوستان را مثبت می‌بینم

احیای چیتگر

همشهری آنلاین: به دنبال انتشار مطالبی در بعضی رسانه‌ها در خصوص تداوم روند خشکی و قطع درختان بوستان جنگلی چیتگر، محمددرویش، کارشناس و فعال محیط زیست در گفت‌وگو با همشهری روند احیای این بوستان را مثبت ارزیابی کرد.

درویش، با اشاره به سابقه چندین‌ سال تنش آبی درختان بوستان چیتگر، افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته آبیاری درختان چیتگر قطع شده بود و این تنش آبی تا اسفند پارسال ادامه داشت. این موضوع سبب شد بخش قابل توجهی از درختان پارک خشک شود و وقتی هم که درختی خشک شد، ضعیف و درگیر آفات و بیماری‌های مختلف می‌شود و چاره‌ای نیست جز این که این درخت قطع شود.

او درباره اقداماتی که برای رفع مشکلات تامین آب چیتگر انجام شده، گفت: ما از ماه‌ها قبل در خصوص آبیاری و مراقبت ویژه از درختان خشک با شهرداری صحبت کردیم و در نهایت انشعابی از فاضلاب منطقه 22 برای آبیاری بوستان اختصاص پیدا کرد که من از نزدیک از روند تصفیه و انتقال این پساب برای آبیاری فضای سبز بازدید کردم. علاوه بر این شهرداری منطقه از سال پیش با مجوز منابع طبیعی در حال جایگزین کردن درختان آفت زده و خشک با نهال‌های جدید است.

اینکارشناس محیط زیست، درباره چرایی مطرح شدن دوباره موضوع خشکی درختان چیتگر عنوان کرد: چیزی که باعث پررنگ شدن دوباره موضوع خشکی درختان چیتگر شده این است که در زمستان همه درختان به نظر خشک می‌آیند اما الان با توجه به اینکه فضا بهاری است و درختان سبز شده‌اند، درختان خشک شده بیشتر در محوطه چیتگر خود را نشان می‌دهند. در نتیجه مردم و گردشگرانی که وارد پارک می‌شوند به یکباره با سطح گسترده‌ای از درختان خشک شده مواجه می‌شوند و این امر طبیعتا با توجه به سابقه ذهنی مردم باعث نگرانی آنها می شود.

درویش با اشاره به این که مردم تصور می‌کنند روند خشکی جنگل های چیتگر ادامه دارد، افزود: من به جرئت می‌توانم بگویم که از اسفند ماه سال گذشته این روند قطع شده و در حال حاضر مدیران شهرداری منطقه 22 در تلاشند آسیب های وارده به این بوستان را جبران کنند اما این کار چند سال طول می کشد.

وی، بازگشت جنگل چیتگر به شرایط قابل قبول را امری زمان‌بر عنوان کرد و با مثبت دانستن روند احیای چیتگر، گفت: توصیه من به شهرداری این است که از اعضای هیات‌ علمی بخش تحقیقات جنگل به عنوان مشاور استفاده کنند تا بتوانیم با انتخاب گونه‌های جایگزین دارای خواهش‌های بوم‌شناسی پایین و قدرت تطابق بالا ، فضای تخریب شده چیتگر را سرعت بیشتری ترمیم کنیم.

کد خبر 941965
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha