اخطار دوباره بانک مرکزی به صرافیهای رمزارز
در تابستان ۱۴۰۲، مجلس شورای اسلامی بانک مرکزی را بهعنوان متولی اصلی بازار رمزپول معرفی کرد. از آن زمان، این نهاد اقدامات مختلفی را در راستای نظارت و ساماندهی بازار رمزارز انجام داده است که اعتراضاتی را از سوی فعالان این حوزه به همراه داشته است.
بانک مرکزی در آخرین ماموریت خود اعلام کرده است که تمامی کسبوکارهای فعال در حوزه رمزارز باید حداکثر تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، اطلاعات خود را ثبت و فرایند اخذ موافقت اصولی را آغاز کنند.
در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، رئیسجمهور طی نامهای به رئیسکل بانک مرکزی، این نهاد را بهعنوان مسئول انحصاری ساماندهی بازار رمزارز معرفی کرده و مسئولیت صدور مجوز، تنظیمگری، نظارت و ابلاغ دستورالعملهای مربوطه را به بانک مرکزی واگذار کرد.
بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، این نهاد در آخرین اقدام خود اعلام کرده است، تمامی فعالانی که تاکنون در زمینه ارسال مدارک و انجام تعهدات خود اقدام مؤثری انجام ندادهاند، تنها تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ فرصت دارند اطلاعات خود را ثبت کرده و فرایند اخذ موافقت اصولی را آغاز کنند.
طبق اطلاعیه بانک مرکزی، تاکنون ۶۱ کسبوکار با پذیرش الزامات ابلاغی و ارائه اطلاعات و مدارک مورد نیاز، موفق به دریافت موافقت اولیه مشروط شدهاند و درگاههای پرداخت آنها از حالت تعلیق خارج شده است.
- شرایط باز شدن درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارزی اعلام شد30 10 03مطالعه '3
لازم به ذکر است که درگاههای پرداخت مرتبط با پلتفرمهای رمزارزی در تاریخ ۶ دی ۱۴۰۳ مسدود شدند. بانک مرکزی علت این اقدام را عدم ارائه اطلاعات لازم برای نظارت دقیقتر عنوان کرده بود. بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، در صورت رعایت الزامات و ارائه اطلاعات درخواستی، امکان بازگشایی مجدد درگاههای پرداخت فراهم میشد.